Lifestyle

Simbol bračne sreće: Kako da izaberete SAVRŠEN BIDERMAJER

Simbol bračne sreće: Kako da izaberete SAVRŠEN BIDERMAJER

Danas vam donosimo priču o bidermajeru!

Sa Instagarm profila "Na Moj Način" sagovornica Jovana Popović, koja je diplomirala šumarastvo i koja se bavi izradom bidermajera i dekoracijom cveća uopšte, pričala je o ovom buketu za mlade.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Na Moj Nacin (@namojnacin) on May 4, 2019 at 11:46am PDT

Pročitajte šta je ona rekla o bidermajeru - njegovim trendovima, kako treba da izgleda i sa čime da se uklapa.

- Pre no što mi mlada kaže šta želi, podsetim je da bidermajer ne treba uklapati sa dekoracijom sale, već on treba da ima lični pečat. Bidermajer je, na neki način, deo mlade, pa zato njime treba da dominira cveće koje će ona poželeti da kupi kad uđe u cvećaru. Za mene komplet predstavljaju bidermajer i cvetić na mladoženjinom reveru.

- Kao i prošle godine, u trendu su prirodni bidermajeri koji izgledaju kao da si otišla u baštu i nabrala sebi buketić. U svetu je, poslednje tri-četiri godine, veoma zastupljen božur, ali kod ovog cveća je problem što se vrlo brzo otvara, pa već za par sati promeni formu celog buketa. Što se boja tiče, aktuelne su puder-bež-belo-roze-ljubičastitonovi. Ruže su najzastupljenije, jer mogu da se nađu tokom cele godine, a uz njih veoma lepo izgleda mnogo drugih cvetova. Prošle godine sam pravila nekoliko bidermajera sa suncokretima. Volim divlje orhideje, koje se veoma lepo kombinuju, jer postoje u mnogo boja. Karanfil, koji je dugo bio ignorisan, jer su ga ljudi doživljavali kao “komunističko cveće”, vratio se na velika vrata. I on može da se lepo kombinuje, jer takođe postoji u vrlo mnogo boja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovana Popovic (@jowana_jo) on Jun 15, 2017 at 7:38am PDT

- Pamuk je nov u bidermajerima, a meni se više dopada u zimskim varijantama. Leti su sve prisutnije sukulente – čuvarkuće i slične biljke. Prošle godine sam imala jedno tematsko venčanje, gde je čuvarkuća bio prisutan i u aranžmanima na stolu i u bidermajeru.

- Devojke koje su uhvatile bidermajer, ukoliko žele da ga sačuvaju, treba da ga osuše. Većina cvetova tj. latica vremenom otpadne, ali ruže mogu da se dobro održe. Okrenite ih “naopačke”, da se svi sokovi sliju u sam cvet, a zatim ih isprskajte lakom za kosu.