Najukusnije šnicle koje ste ikada probali: Sočni zalogaji oduševiće gurmane! (recept)
Sastojci:
800 grama pilećih ili junećih šnicli
4 jajeta
150 grama brašna
150 grama hlebnih mrvica
so
biber
ulje za prženje (može i mast)
Sastojci za sos:
200 ml vode
100 ml Vorčester sosa
2 kašika sosa od soje
100 grama kečapa
pola vezice peršunovog lišća
1 kašika naseckane ljute ili slatke paprike
Priprema:
Šnicle posolite, pobiberite i izlupajte čekićem za meso.
U brašno uvaljajte hlebne mrvice i umućena jaja koje ste prethodno posolilii.
Pržite u dubokom ulju, koje ćete prvo jako zagrejati, pa smanjiti da bi se meso pržilo na umerenoj temperaturi.
Piletinu pržite kraće, a junetinu i ostalo meso duže da bi iznutra fino omekšalo.
Vadite ih na papirnu salvetu da se ocede od viška ulja ili masti.
Zatim, napravite sos. tako što ćete u lonac staviti vodu, vorčester sos, kečap, sos od soje, iseckani peršun i papričicu.
Neka se krčka najduže minut pa ubacite šnicle i to prvo nekoliko sekundi s jedne i nekoliko s druge strane, te izvadite na tanjir.