Lifestyle

"Story" vam poklanja!

"Story" vam poklanja!

story

Osvojte tri fantastična romana spisateljice Milene Sekulić Odalović

Spisateljica Milena Sekulić Odalović do sada je objavila dva dela trilogije „Prokletstvo Hanterovih“. Prvi roman nosi naziv „Kneginja Nariškina“, a drugi se zove „Iz zemlje kamena“. Do kraja godine autorka najavljuje i treći, poslednji deo ove uzbudljive porodične sage koja se odvija krajem devetnaestog veka na prostoru Britanije i Rusije.

Roman „Kneginja Nariškina“ donosi priču o mladoj ruskoj kneginji koja ostaje u drugom stanju, vanbračno, te strogi otac udaljava nju i unuku od sebe i šalje ih u Britaniju, malo mesto Penzans. Tamo Ekaterina Nariškina upoznaje bogatog, ali problematičnog lorda Dankana i nepovratno se zaljubljuje u njega. Najveća prepreka toj ljubavi je neprijateljski nastrojena lordova majka, grofica Dankan, koja sina jedinca ne želi da vidi u vezi sa Ruskinjom sumnjive prošlosti.

Ljubavna priča junaka drugog romana smeštena je na škotsko ostrvo Skaj, divan okvir za neobičnu ljubavnu priču. Lori Kinkejd i Erik Hanter su od početka bili povezani nevidljivom rukom sudbine, iako stranci jedno drugom. Ona u njemu prepoznaje svoju srodnu dušu i spremna je da se suoči sa iskušenjima svakodnevnog života u svojoj potrazi za srećom.

Da li je on spreman za novi život imajući pred sobom nešto najčednije što je sreo, a progonjen grehovima iz prošlosti i bolesnom opsesijom udatom ženom?

Ljubav ima brojna lica. Menja život iz temelja, ohrabruje i stvara neke nove neistražene svetove, ali neretko ume da iznenadi.

I ovoga puta autorka ispituje univerzalne teme, pitanje morala, položaj žene u društvu i večni problem otuđenosti među ljudima.

Romani „Kneginja Nariškina“ i „Iz zemlje kamena“ pisani su u duhu i stilu viktorijanske tradicije, skladno i elegantno, romantično i raskošno, s autentičnom atmosferom mesta i vremena radnje.

Ovi romani su neobični, smeli i vrlo dirljivi. Držaće Vašu pažnju ne samo pričom koju pričaju, već i magičnim i mističnim ambijentom mesta Penzans na Kornvolu i mesta Portri na škotskom ostrvu Skaj.

Romani autorke Milene Sekulić Odalović čitaju se u jednom dahu. Kraj knjige je otvoren, na nama je da sumiramo i razmislimo da li ćemo preživljavati ili uzeti život u svoje ruke.

Marina Milosavljević (recenzent, lektor, korektor romana)

Milena Sekulić Odalović

Diplomirala je srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Preko 25 godina radi u oblasti obrazovanja.

Njen najbolji prijatelj, uteha i vodilja uvek je bila knjiga. Ljubav prema književnosti javila se rano, još u dobu kada su se ostala deca igrala po poljanama i gledala je sa čuđenjem. U mladosti je pisala pesme i vodila dnevnik, a želja za pisanjem romana javila se u odraslom dobu, kada joj se učinilo da bi imala šta da kaže.

Svet viktorijanskih romana pogodan je za priče o fatalnim ljubavima, zanosima i intrigama. On je utočište u vremenima kada su ljubav i praštanje podsetnik na ono što jesmo i čemu stremimo. Zašto sebi da uskratimo podsetnik na Džejn Ostin i sestre Bronte?

Ako želite da osvojite jednu od prelepih knjiga, sve što treba da uradite jeste da ostavite komentar ispod posta na našoj FACEBOOK stranici!