Lifestyle

Nazdravite ulasku u novu godinu bez griže savesti: Ova alkoholna pića smete da pijete ako ste na dijeti

Nazdravite ulasku u novu godinu bez griže savesti: Ova alkoholna pića smete da pijete ako ste na dijeti

story

Ako ste posvećeni zdravom stilu života, ali i ako ste u sezoni praznika istrajni u tome da držite dijetu, to ne znači da u najluđoj noći treba da nazdravite vodom.

Koja to alkoholna pića možete da popijete (naravno, u nekoj meri) a da pri tom ne poremetite svoj režim ishrane, ili bilo kakvu vrstu dijete, možete pronaći u nastavku:

Novogodišnji keks sa đumbirom i cimetom će vam ulepšati praznike

Crno vino

Crno vino po običaju ima manje kalorija od belog, a savršeno ide uz crveno meso. Inače, crveno vino pomaže u smanjenju holesterola, bilo da je merlot ili cabernet vrsta, jer su puni antioksidanasa i imaju manje sulfita, što odmah uslovljava manji rizik od mamurluka, piše elle.rs.

Belo vino

Ukoliko pijete belo vino vodite računa da je neko kvalitetno i da brojite čaše, jer su studije pokazale da belo pijemo više, pošto ga zbog odsustva boje, naš um registruje kao vodu, pa se malo zanesemo u količini.

Tekila

Ako niste znali, vaše omiljeno piće, tekila je napitak koji nema glutena, a pravi se od minimum 51% fermentisane i destilovane agave. Ukoliko je pijete čistu, možda će vam goreti usta, ali nećete imati glavobolju ceo dan. Dobro je znati da tekila u spoju sa ostalim pićima, pogotovo sa slatkastim sokovima može da izazove migrenu.

Vodka

U jednoj čaši vodke postoji samo 97 kalorija, što je čini savršenim pićem za novogodišnji provod, s obzirom da u jednoj vinskoj čaši ima 100 kalorija. Pijte je čistu, bez dodatnih alkoholnih pića ili sokova, eventualno dodajte kiselu i limetu, ili limun kao detalj, prenosi elle.rs.

Kuvano vino

Ovakvo vino deluje na vas poput čaja, zaustavljajući prehladu i bilo kakvu upalu, ukoliko u njega stavite cimet koji reguliše nivo krvi i narendate koru pomorandže koja je bogata vitaminom C.

Šampanjac

Ne dozvolite da vas grize savest, običan šampanjac ima samo 91 kaloriju po čaši, prenosi pomenuti magazin.