Lifestyle

Saznajte kako lunarni kalendar utiče na vaš izgled

Saznajte kako lunarni kalendar utiče na vaš izgled

story

Mogli bismo reći da Mesec na više nivoa služi kao vodič kroz život. Drevne kulture pridavale su mnogo više pažnje životu u skladu sa Mesečevim ciklusom, a evo kako “lunarni kalendar” utiče na vaš izgled...

Da zvezde i planete utiču na naše raspoloženje i svest to znamo, a najviše osećamo, ali i pričamo u poslednje vreme o uticaj retrogradnog Merkura koji vlada svešću, mislima, umom, komunikacijom i inteligencijom. Međutim, da li ste znate koliko mesečeve mene utiču na raspoloženje, ali i na izgled. Naime, manje je poznato da se, zavisno od položaja Meseca na nebu, može tačno izračunati kada je najboje da započnete sa dijetom, da odete na tretman lica, depilaciju, manikir, ili odete kod frizera.

Danijela Buzurović: Počinje moj fitnes izazov

Kada je Mesec mlad, odnosno kada izgleda poput tamnkog srpa, razdoblje je kada se naše telo puni energijom, piše portal Purewow. Ovakav mesec traje sedam dana, a preporučuje se da baš tada krenete u odvikavanje od loših navika, da započnete sa treniranjem, ali i da idete na anticelulit tretmane. Takođe, ako ste planirali da idete na manikir ili pedikir, ovo je razdoblje kada nokti najslabije rastu.

Samo ova vežba je dovoljna da dovedete telo do savršenstva za 60 dana (video)

lunarni kalendar

Nakon mlade Mesec dolazi u fazu ‘prve četvrti‘, položaj u kojem svetli njegova desna strana. To je vreme mirovanja i naš organizam tada bolje apsorbuje  vitamine i minerale. Zato uopšte ne čudi što je ovo idelano razdoblje za anti-age tretmane i kozmetičke zahvate kojima se rešava problem suve ili kože sklone aknama. Kako se navodi osobe sklone gojenju ovih dana bi trebalo da pripaze na unos kalorija, jer se sve brže ‘lepi’.

Jedina frizura koju ćete želeti ovog proleća: Demonstrira je Severina i izgleda baš dobro! (foto)

 

Razdoblje punog Meseca idealno je da obratite pažnju na – frizuru. Uštap (pun mesec) povoljno utiče na rast kose, piše Story.hr. Zato, ako želite da vam kosa brže raste, šišajte se upravo za vreme punog Meseca. Ako imate nameru da menjate boju kose, takođe, ovo je period kada to treba da radite. U ovom periodu kosa najbolje upijaju plavu boju. Zato, ako razmišljate o tome da postanete plavuša ili osvežite svoju boju – za sjajne rezultate pričekajte da Mesec dođe u svoju najsjajniju fazu, vredeće da se strpite.

Faza Mesečevog opadanja preporučuje se za miran rad, opuštanje i meditaciju. To je faza u kojoj rane brže zaceljuju pa je savršena za bilo kakav psihički ili fizički oporavak.