Lifestyle

Teško vam je da trenirate u svom domu, ovi saveti će vam pomoći

Teško vam je da trenirate u svom domu, ovi saveti će vam pomoći

story

Kako početi i šta vam je sve potrebno za trening u svom domu...

Već smo pisali zašto je jako bitno da u ovim danima kada svi moramo da budemo kod kuće važno da treniramo. Znamo da je svima onima koji to nemaju u rutini teško da odrede sebi vreme za to, jer, složićete se ipak je drugačije naterati se na isti kada znate da ste platili neki termin u teretani. Motivacija neka vam bude zdravlje, dobar izgled, ali i malo mentalne izolacije od drugih članova u domu. Zato, slušalice u uši i zaplovite u svoj svet dok pratite neki od treninga na Jutjubu, savet je sa portala "Lepota i zdravlje".

Predstavljamo vam plan koji će vam pomoći kako da krenete sa vežbama kod kuće.

Da sprečite nervozu: Društvene igre dobre za psihu

1. Određivanje prostorije

Jako je bitno određivanje prostorije u kojoj ćete vežbati. Ona treba da bude svetla i prostrana, kako biste imali mesta za rađenje bilo kakvih vežbi - od fitnesa i pilatesa do taebo-a i drugih vrsta vežbi. Takođe je bitno da u toj istoj sobi vežbate i da vam u njoj stoje potrebni rekviziti koji će vas motivisati svaki put kada uđete u nju. Važno je da soba bude dobro provetrena i da se u njoj osećate udobno u svakom smislu. Ako nemate uslova za sve ovo, odnosno dovoljno prostorija da se u njih izolujete dok trenirate, odredite svoj kutak upravo za to, a zamlite ukućane da budu strpljivi i ispoštuju vaš izbor. Super je i da vam se pridruže, zar ne?

2. Odabir muzike

Muzika, kao što već i sami znate, mora da bude stvar koja će vas motivisati i davati vam snage da nastavite dalje sa vežbama, kada stanete. Odaberite dve vrste pesama - mirne (može biti ambijetalna ili neka balada) za istezanje i energične i brze (poput haus ili tehno pesama). Plejliste posebno napravljene za vežbanje možete čak pronaći i na Jutjubu.

3. Plan

Napravite plan vežbanja - koje vežbate ćete koji dan vežbati i generalno, kojim danima ćete vežbati. Držite se plana i neka vam on bude isto neka vrsta motivacije ili zadatka. Menjajte plan vežbanja svaki put kada osetite da ste ojačali i da su vam potrebne teže vežbe.

Lična higijena: Koliko često treba da menjate peškir, brijač i sunđer za kupanje

4. Partner

Kada vežbate kod kuće, uvek vam se neko može priključiti - što je odlična stvar. Na ovaj način ćete pokrenuti sve na fizičku aktivnost, a vama će oni predstavljati motivaciju koja će vas držati do kraja treninga.

5. Oprema

Kao što smo na početku rekli, skupa oprema vam nije potrebna za vežbanje kod kuće. Jedino što treba da nabavite jeste podloga za vežbanje, kako ne biste povredili leđa ili se isprljali na podu. Od ostale potrebe možete birati tegiće (flašice vode mogu biti dobra zamena) ili posebnu odeću za fitnes, ali to nije preko potrebno.

Možete vi to!