Lifestyle

Konačno imamo odgovor: Kako smanjiti apetit na zdrav način?

Kako smanjiti apetit na zdrav način? Konačno imamo odgovor!

Konačno imamo odgovor: Kako smanjiti apetit na zdrav način?

Ako stalno započinjete dijete u kojima ne možete da istrajete jer ste ste uvek gladni, verovatno da hrana koju konzumirate nije adekvatna i da vas ne zasiti na duže staze. Začarani krug stalnog posezanja za novim zalogajima zbog gladi tera vas iznova da prekinete režim redukovane ishrane. Ipak, za to postoji rešenje. Predstavljamo vam namirnice koje će vas duže držati sitim, a ne obiluju kalorijama pa su idealne za dijetu.

Biljni protein

Pečurke su bogate proteinima koji telu daju dugotrajan osećaj sitosti, pružajući im preko potrebna vlakna, antioksidante i vitamine B-grupe. One se savetuju u ishrani baš ako ste na dijeti. Jedno istraživanje, objavljeno u američkom časopisu, pokazalo je da su ispitanici, konzumenti pečuraka, bili 30 odsto sitiji u odnosu na one koji su jeli neki drugi obrok iste kalorijske vrednosti.

Pročitajte: Dah Istoka na trpezi - Hrskavi trouglići će vaše goste ostaviti bez teksta (recept)

Profimedia

 

Čistači creva puni biljnih vlakana

Špargla ima probiotski efekat koji podstiče rad varenja i čisti creva. U sto grama špargli nalazi se samo 35 kalorija, pa u ovom ukusnom povrću možete uživati bez zadrške. Glad zavarajte štapovima celera koje ste umočili u zdrav namaz humus. Osim što ima malo kalorija, bogatstvo prehrambenih vlakana celera osigurava sitost i podsticanje rada sistema za varenje.

Savršen međuobrok

Šoljica nemasnog grčkog jogurta s malo bobičastog voća sjajna je kombinacija za međuobrok, ali i odličan izvor probiotika koji štiti zdravlje probavnog trakta.

Dijetalni proteini

Dijetalni proteini, poput belog mesa piletine, ćuretine ili ribe, pripremljeni s malo ulja na roštilju, ili pečeni, odlični su pokretači metabolizma. Oni pomažu telu da delotvornije sagori kalorije.

Pročitajte: Kobne navike - Lista najčešćih grešaka zbog kojih nemamo željenu liniju

Photo by Farhad Ibrahimzade on Unsplash

 

Zavaravač gladi

Iako nam se čini da će na gladan stomak jabuka samo izazvati još veću glad i osećaj neprijatnog struganja u praznom želucu, ova voćka je zaista delotvorna jer podstiče osećaj sitosti. To je bitno da znate ako ste na dijeti. Važno je da je pojedete pola sata pre glavnog jela kako biste kasnije uneli manje kalorija. Pojedina naučna istraživanja pokazala su da telo potroši više kalorija vareći jabuke nego što ih vi unesete jedući ih.

Kralj sitosti

Pojedini nutricionisti tvrde da, ako pojedete pola avokada tokom obroka ili nakon što ste jeli, bićete nekoliko sati siti. Statistike su pokazale da konzumenti avokada imaju 25 odsto manje želje za hranom tri sata posle obroka, i u manjem su iskušenju da pojedu nezdrave i kalorične grickalice.

Komentari (0)

Loading