Lifestyle

Korona virus izaziva upalu pluća - jod je pobeđuje!

Upala pluća kao posledica korona virusa može biti fatalna, pobedite je uz pomoć joda

Korona virus izaziva upalu pluća - jod je pobeđuje!

Profimedia

Upala pluća je jedna od najtežih posledica korona virusa. Posledice upale pluća mogu biti bezopasne ali i teške, pa čak i smrtonosne. Simptomi su uglavnom mnogo teži kod starijih osoba ili osoba sa već oslabljenim imunološkim sistemom.

Upala pluća uglavnom je uzrokovana virusnom ili bakterijskom infekcijom.

Ovde na scenu stupa JOD. Odavno je poznato da je jod neophodan za pravilno funkcionisanje našeg organizma ali ono što ne znaju svi, jeste da je jod mineral koji ubija bakterije, viruse i gljivice, glavne uzročnike upale pluća.

Profesor T. F. Allen, tvrdio je da bi lečenje jodom kod obolelih od upale pluća „zaustavilo proces hepatizacije (pretvaranje normalnog plućnog tkiva u zapaljenski infiltrat u pneumoniji) u roku od dvadeset i četiri sata“.

Imati upalu pluća može biti iscrpljujuće a u najtežem slučaju potencijalno opasno po život. Preduzimanje koraka za brigu o našem telu treba da je prioritet u ovom momentu. Najbolja odbrana je dobar napad - svakodnevno konzumirate dovoljno joda. Morske alge i plodovi, rakovi, povrće, odličan su izvor ovog moćnog minerala.

 

Komentari (0)

Loading