Lifestyle

Birajte najbolje za sebe, odaberite prave proizvode u borbi protiv urinarne infekcije!

Da li ste od onih koji imaju učestale urinarne probleme? To možete da rešite pravilnim odabirom preparata.

Birajte najbolje za sebe, odaberite prave proizvode u borbi protiv urinarne infekcije!

Piše: Dr Mima Fazlagić, ginekološkinja

Urinarne infekcije predstavljaju ozbiljan zdravstveni problem i spadaju u red najučestalijih infekcija. Svaka druga žena bar jednom u životu ima urinarnu infekciju, a oko 10 odsto žena ima infekcije koje se više puta ponavljaju.

Tegobe koje prate urinarne infekcije često se zanemaruju, a s obzirom na to da su simptomi veoma neprijatni, brzo pribegavamo samolečenju. Skloni smo da odmah, čak i na svoju ruku, uzmemo antibiotik bez analiza i konsultacije s lekarom. Takvo ponašanje dovodi do zloupotrebe antibiotika i stvaranja novih sojeva bakterija otpornih na antibiotske terapije.

Nažalost, mi smo jedna od zemalja koja u Evropi prednjači po zloupotrebi antibiotika.

Kriterijumi za lečenje upala bešike znatno su se promenili i doneseni su novi protokoli lečenja. Naravno, za izbor terapije nije presudan samo broj bakterija u urinu već se svaki pacijent posmatra posebno i nalazi se najbolja terapija za svakog ponaosob.

U poslednje vreme u čitavom svetu, pa i kod nas, postoji trend rešavanja tegoba i blagih urinarnih infekcija prirodnim preparatima koji su dokazani za prevenciju i lečenje akutnih i hroničnih urinarnih infekcija. Kliničkim istraživanjima dokazana su dejstva prirodnih preparata u preventivi, pa čak i lečenju urinarnih infekcija. Koriste se jedinjenja iz brusnice, pri čemu je veoma važna tehnologija izrade jer ima mnogo preparata koji imaju sličan sastav, ali različit terapijski efekat. Koriste se i prirodni šećeri, vitamini, naravno uz povećanu količinu tečnosti koja je važna radi ispiranja mokraćne bešike. Imamo veliki izbor, a postoje i dokazani preparati namenjeni i ispitani, tako da su pogodni za decu i trudnice. Sada svako od nas može i kod najmanje nelagodnosti ili preventivno uzeti kombinaciju koja sprečava razvoj bakterija i jača zid mokraćne bešike, sprečava dejstvo bakterija i nastanak upale. Čak i kada lekar prepiše antibiotike, prirodni preparati pomažu bržem oporavku. I naravno, uvek je najvažnija preventiva, kao što poslovica kaže: „Bolje sprečiti nego lečiti”.

Promo

 

„Medicyst®” je medicinsko rešenje za cistitis i namenjem je osobama sa akutnim i hroničnim urinarnim infekcijama. Smanjuje simptome urinarne infekcije u prva 24 sata, zahvaljujući „BioShield®” tehnologiji izrade. Prednost „Medicysta®” u odnosu na konvencionalne načine lečenja jeste ta što na prirodan način dovodi do odstranjivanja uzročnika infekcije iz organizma i zaustavlja rast i razvoj bakterija u urinarnom traktu. „Medicyst®” deluje na infekciju urinarnog trakta podjednakom brzinom kao i konvencionalni antibiotik, s tim što je Medicyst® neuporedivo bezbedniji i ne razvija rezistenciju, za razliku od antibiotika.

Promo

 

„Medicyst®” brzo i efikasno smanjuje simptome kod urinarne infekcije, ima dokazani sinergički efekat na mokraćnu bešiku, a bezbedan je za decu, trudnice i dojilje, odnosno najosetljivije osobe. Dovoljna je samo jedna kesica „Medicysta®” dnevno rastvorena u čaši vode. „Medipharm pharmaceuticals”, zdravlje na prvom mestu!

Više informacija na www.medipharm.rs

 

 

Komentari (0)

Loading