
Dara Bubamara na aerodromu u skupocenom autu, a svi komentarišu njene nokte!
16/06/2025
59 min
Nokti Dare Bubamere privukli puno pažnje
Autor: Andrea Netović | 28/10/2022
U prodaji je novi broj magazina LA CUCINA ITALIANA
U prodaji je novi broj magazina LA CUCINA ITALIANA
Jesen je mnogima omiljeno godišnje doba, pogotovo ovih dana kada uživamo u Miholjskom letu. Sunce koje se promalja kroz zlatne krošnje, obrano grožđe se sprema za novu generaciju vina, miris pečenih paprika koje će završiti u najlepšim ajvarima i sva raskoš zimnice koja oslikava svu umešnost naših domaćica i domaćina.
Jesenja užurbanost i pripremanje namirnica za duge zimske dane je još jedna od poveznica između Italije i Srbije. Zimi jedemo jaču hranu, te se zato sa naslovne strane smeši polpettone, italijanska mesna vekna, a pripremili smo je na tradicionalan, ali i moderan način. Jesen će vam još više prijati sa slanim tortama koje ćete, sigurni smo, često pripremati. Boje pasta tima u ovom broju brane ravioli, torteli i paperjaste njoke koje se tope u ustima.
La Cucina Italiana
Čokoladu volim u svim godišnjim dobima, tako da smo joj posvetili pažnju kakvu zaslužuje. Naš kulinarski tim je do detalja objasnio metode temperiranja čokolade, termičkom procesu kojoi zahteva matematičku preciznost.
La Cucina Italiana
Jesen su i kesteni i hrskavi panini, topli italijanski sendviči sa maštovitim sastojcima, a da se zasladite izaberite jednu od četiri metoda pripreme prhkog testa.
La Cucina Italiana
U trenucima odmora donosimo vam recepte za moćno voćne koktele, a Gabriele Goreli, italijanski Master of Wine nam je otkrio kako da kupujete vino kada ste u Italiji, ali ima i savete za online kupovinu. Vinsku priču nastavljamo sa 25 vina za jesen i uparivanje sa jelima, a završavamo je sa upoznavanjem sa kraljem vina – Barolom.
I šlag na kraju, opet putujemo Italijom. Dajemo vam odgovor zašto volimo jezero Komo i između ostalog koji je omiljeni bar Džordža Klunija. Za regiju Marke starosedeoci tvrde da je lepa kao Toskana i samo je treba otkriti. Posetili smo Emiliju Romanju i samo ćemo reći: pršuta iz Parme, parmezan, aćeto balzamiko i mortadela iz Bolonje su tamo rođeni. A ako ste se ikada zapitali šta je cucina povera iliti kuhinja siromaha, saznaćete kroz priču o tome šta treba jesti u Bolonji.
La Cucina Italiana
Naravno, to nije sve, razmišljali smo i o kaparima, montebore siru, posetili smo najbolju piceriju na svetu u predgrađu Napolija, pripremili smo kuvar sa dvadesetak jela, a kad se umorite od kuvanja, preporučujemo vam i naše restorane koji nose epitet – italijanski.
I dok budete uživali u čizkejku sa kantućima i vin santom, mi ćemo pripremati novi, decembarski broj najlepšeg magazina, a La Cucina Italiana to i jeste.
La Cucina Italiana
Dara Bubamara na aerodromu u skupocenom autu, a svi komentarišu njene nokte!
16/06/2025
59 min
Nokti Dare Bubamere privukli puno pažnje
Nedeljni horoskop do 22. juna 2025. godine: Lavove muči umor, Ovnovu velikim problemima
16/06/2025
1h
Nedeljni horoskop do 22. juna 2025. godine
Moje dete je maturiralo: Nataša Bekvalac ponosna majka, a evo koju školu je završila Hana Ikodinović
16/06/2025
4h
Znate li koju školu je završila Hana Ikodinović?
Neočekivana odluka Đokovića: Novak i Jelena sa sele u jedan evropski grad
16/06/2025
4h
Preseljenje Novaka Đokovića desiće se uskoro.
Ćerka Nataše Bekvalac maturirala: Pogledajte kakvu haljinu je Hana odabrala FOTO
16/06/2025
6h
Ćerka Nataše Bekvalac na maturi je izgledala prelepo
Komentari (0)