Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
1 dana
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Autor: Andrea Netović | 28/10/2022
U prodaji je novi broj magazina LA CUCINA ITALIANA
U prodaji je novi broj magazina LA CUCINA ITALIANA
Jesen je mnogima omiljeno godišnje doba, pogotovo ovih dana kada uživamo u Miholjskom letu. Sunce koje se promalja kroz zlatne krošnje, obrano grožđe se sprema za novu generaciju vina, miris pečenih paprika koje će završiti u najlepšim ajvarima i sva raskoš zimnice koja oslikava svu umešnost naših domaćica i domaćina.
Jesenja užurbanost i pripremanje namirnica za duge zimske dane je još jedna od poveznica između Italije i Srbije. Zimi jedemo jaču hranu, te se zato sa naslovne strane smeši polpettone, italijanska mesna vekna, a pripremili smo je na tradicionalan, ali i moderan način. Jesen će vam još više prijati sa slanim tortama koje ćete, sigurni smo, često pripremati. Boje pasta tima u ovom broju brane ravioli, torteli i paperjaste njoke koje se tope u ustima.
Čokoladu volim u svim godišnjim dobima, tako da smo joj posvetili pažnju kakvu zaslužuje. Naš kulinarski tim je do detalja objasnio metode temperiranja čokolade, termičkom procesu kojoi zahteva matematičku preciznost.
Jesen su i kesteni i hrskavi panini, topli italijanski sendviči sa maštovitim sastojcima, a da se zasladite izaberite jednu od četiri metoda pripreme prhkog testa.
U trenucima odmora donosimo vam recepte za moćno voćne koktele, a Gabriele Goreli, italijanski Master of Wine nam je otkrio kako da kupujete vino kada ste u Italiji, ali ima i savete za online kupovinu. Vinsku priču nastavljamo sa 25 vina za jesen i uparivanje sa jelima, a završavamo je sa upoznavanjem sa kraljem vina – Barolom.
I šlag na kraju, opet putujemo Italijom. Dajemo vam odgovor zašto volimo jezero Komo i između ostalog koji je omiljeni bar Džordža Klunija. Za regiju Marke starosedeoci tvrde da je lepa kao Toskana i samo je treba otkriti. Posetili smo Emiliju Romanju i samo ćemo reći: pršuta iz Parme, parmezan, aćeto balzamiko i mortadela iz Bolonje su tamo rođeni. A ako ste se ikada zapitali šta je cucina povera iliti kuhinja siromaha, saznaćete kroz priču o tome šta treba jesti u Bolonji.
Naravno, to nije sve, razmišljali smo i o kaparima, montebore siru, posetili smo najbolju piceriju na svetu u predgrađu Napolija, pripremili smo kuvar sa dvadesetak jela, a kad se umorite od kuvanja, preporučujemo vam i naše restorane koji nose epitet – italijanski.
I dok budete uživali u čizkejku sa kantućima i vin santom, mi ćemo pripremati novi, decembarski broj najlepšeg magazina, a La Cucina Italiana to i jeste.
Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
1 dana
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Nova era zdrave ishrane: U Walter stigli Vege ćevapi!
22/04/2024
2 dana
Sa novim vegetarijanskim obrocima možete uživati u ukusnim, a manje kaloričnim jelima. Ova čarobna kombinacija zdravlja i gastronomskog zadovoljstva čini svaki obrok pravim užitkom
Isprobajte i uverite se u kvalitet Miele uređaja u novootvorenom Experience centru u Novom Sadu
19/04/2024
5 dana
Otvoren ekskluzivni Miele Experience Centar u Novom Sadu
Preskupo je podizati decu, nama majkama nije lako: Jelena Đoković o izazovima odgajanja naslednika
24/04/2024
1h
Jelena Đoković odgajanje dece smatra velikim životnim izazovom
Olivera Balašević otvorila vrata svog doma! Nakon Đoletove smrti ništa više nije isto (FOTO)
24/04/2024
2h
Dom Olivere Balašević nakon Đoletove smrti drugačiji je
Ova doktorka ćerka je Mirjane Antonović, sa Devinom je bliska kao da joj je rođeni brat
24/04/2024
6h
Ćerka Mirjane Antonović je ona
Komentari (0)