Lifestyle

Ko je čuveni francuski poslastičar čije su kreacije stigle i kod nas: Ukus kafe i kolača koji osvaja

Prvi “butik” torti, kolača "makaron" i čokolade otvorio je u Japanu, inspirisan Parizom - a onda je i Grad svetlosti dobio mesta u kojima se osećate kao da ste na prelepom putovanju kroz ukuse, mirise, arome… Od nota čokolade, lešnika, voća, do šarenih puslica… Slađe ne može biti…

Ko je čuveni francuski poslastičar čije su kreacije stigle i kod nas: Ukus kafe i kolača koji osvaja

Promo

Pierre Hermé, čuveni francuski poslastičar stvara magiju kada je reč o slatkišima, pa nije čudo što je pionir kafe u kapsulama Nespresso odlučio da se udruži sa ovim čarobnjakom za poslastice i napravi neverovatne kombinacije ukusa. Ova paleta kafa u okviru limitirane serije “Nezaboravni favoriti” vratila se na police Nespresso butika i u onlajn prodavnice, na zahtev potrošača širom sveta, koji ove kafe nikada nisu zaboravili. Limitirane serije postoje i za Vertuo liniju kafa, kao i za Nespresso Original liniju. Evo u čemu je magija…

Kada je Nespresso “upoznao” Pierre Herméa, čuvenog francuskog majstora torti, kolača "makaron" i čokolade, počela je ova priča o strasti i ukusu. Kombinovanjem izuzetnog poslastičarskog znanja i umeća i kafa je dobila drugu definiciju. Pierre Herme i Nespresso udružili su se kako bi stvorili nezaboravne trenutke zajedničkog uživanja u kafi.

Promo

 

 

Kafa Infiniment Double Espresso za Vertuo sistem ili Infiniment Espresso iz Original linije slavi čist ukus crne kafe. Počinje kolumbijskom Arabikom, koja se brižljivo uzgaja u regionu Tolima. Nadmorska visina, vulkansko tlo, hladovina bogatog rastinja, selektivno ručno brana kafa - donosi nam toliko toga. Posle izbalansiranog prženja, naglašena je slatka nota žitarica, u finom skladu sa crvenim voćem i slatkim, egzotičnim drvenastim notama.

Infiniment Gourmand kafa pruža neverovatno uživanje u nepogrešivo sjajnoj aromi pečenog lešnika. Svaka kafa iz ove mešavine južnoameričke Arabike je sama po sebi neverovatno aromatična. Zajedno, u Infiniment Gourmand kafi pruža slast lešnika koja podseća na prave poslastičarske đakonije. I ova kafa se nalazi u obe linije – Vertuo i Original.

Promo

 

 

Kafa Infiniment Fruité crpe inspiraciju iz zavodljive arome maline. Inspirisani finoćom i umećem poslastičara, Nespresso stručnjaci stvorili su aromatičan spoj glatke note žitarica i primamljive arome maline. Kafa i malina zajedno daju elegantno iskustvo kao i svaka fina kreacija koju ćete ugledati u izlogu poslastičarnice... I ovu rapsodiju ukusa pronaći će ljubitelji i Vertuo i Original linije kafa.

Nespresso je svoje najvernije ljubitelje poslušao i kada je reč o kafi DharkanNespresso klasika iz Original linije. Ova kafa nastala je još 2013. godine i intenzivna je mešavina čiste Arabike, ali ne i oštra. Prijatno gorak ukus ove kafe "u zagrljaju" je baršunaste teksture. Dharkan na urdu jeziku znači „kucanje srca“ i često se koristi za opisivanje vitalne i ritmičke funkcije srca ili za prenošenje emocija i senzacija u vezi sa otkucajima. Zar ovo nije prava kafa za uživanje kod kuće?

Promo

 

 

Pored Vertuo aparata, koji je na našem tržištu za manje od godinu dana osvojio srca ljubitelja kafe svojim inovativnim sistemom za pripremanje kafe u čak šest dužina, sada se na policima svih Nespresso butika, kao i u onlajn prodavnicama našao i CitiZ Platinum, Original kolekcija aparata za uživanje u kafi uz eleganciju i stil. Ovaj aparat može da pripremi kafe u četiri dužine: Espresso, Lungo, Americano (150 ml), Americano XL (200 ml). Jednostavan je za korišćenje, a urban i elegantan dizajn uklapa se u različite ambijente. Zato, dobro vam jutro i dan uz Nespresso koji je deo vaše omiljene rutine uživanja u čarobnim aromama.

 

Komentari (0)

Loading