Lifestyle

Najjači manuka med na našem tržištu, rešenje za zdravstvene probleme modernog doba

Originalni novozelandski manuka med

Najjači manuka med na našem tržištu, rešenje za zdravstvene probleme modernog doba

Promo Happy Valley

Originalni novozelandski manuka med je tečno zlato

Manuka, med koji vredi kao suvo zlato. Možda čak i vredniji. Jer zlato, ako ga imamo dovoljno, može da nam popravi raspoloženje, ali med, naročito ovaj kojim se bavimo u priči, može da nam popravi zdravlje, a to je nešto što je teško ili nemoguće kupiti.

Lekovita svojstva nezamenljivog pčelinjeg proizvoda poznata su hiljadama godina, otkako je čovek postao svesno biće. Navedimo tek činjenicu da je med do Drugog svetskog rata korišćen u medicini zbog svojih antibakterijskih svojstava i visokog doprinosa u lečenju rana, a onda je, pronalaskom antibiotika, pao u drugi plan.

Ipak, i danas posežemo za njim kada osetimo prve znake prehlade ili poželimo prirodni zaslađivač umesto rafinisanih šećera. Mnogi imaju naviku da ujutru na prazan stomak uzmu kašičicu meda, kako su radile naše bake, a i generacije pre njih. Ali, zbog čega je ovaj od manuke toliko poseban?

Promo Happy Valley

 

ZAŠTIĆENO GEOGRAFSKO POREKLO

Na komadu zemlje specifičnih bioloških i geografskih karakteristika, koji kao da je otrgnut od raja, na božanstvenom Novom Zelandu, među fantastičnim autohtonim vrstama već milionima godina raste jedna grmolika biljka prelepih cvetova intenzivnog mirisa.

Zove se manuka, ili drvo čaja, ili "Leptospermum scoparium", da pomenemo i stručan naziv.

Poseduje bakterijska svojstva koja su jača nego kod ostalih vrsta meda, što je početkom osamdesetih godina prošlog veka potvrdio i profesor Peter Molan sa Univerziteta "Vajkato" na Severnom ostrvu Novog Zelanda.

Postoji mnogo kontroverzi oko manuka meda jer su se poslednjih godina svetom raširile razne kopije. Tome je svakako doprinela i visoka cena. No, proizvod koji vam predstavljamo je originalni novozelandski manuka med sa oznakom UMF 24+, i trenutno je najjači u regionu, a objasnićemo vam i zašto.

Promo Happy Valley

 

UMF – GARANCIJA KVALITETA, ČISTOĆE I IZVRSNOSTI

Ovaj dragoceni sirovi med sadrži mnoštvo blagotvornih hemijskih jedinjenja, uključujući organske kiseline, minerale, vitamine B grupe… Međutim, ne sadrže svi cvetovi manuka grma visoku koncentraciju ključnih sastojaka. Zato postoji UMF (Unique Manuka Factor), zlatni standard koji meri jačinu manuka meda.

Da bi uopšte mogao da se označi ovom definicijom kvaliteta, čistoće i izvrsnosti, med mora da zadovolji četiri kriterijuma. To su MGO (metilgloksal), koji dokazuje antibakterijsku aktivnost, leptosperin, koji osigurava autentičnost i igra važnu ulogu u antiupalnim procesima, DHA (dihidroksiaceton) – što je viši sadržaj DHA, duži je rok trajanja MGO u medu, kao i HMF, ocena svežine.

UMF oznaka ukazuje na koncentraciju MGO. Tako UMF 24+, koju vidite na ovom proizvodu, ima minimalni udeo MGO-a 1123 mg/kg. Svaka serija UMF 24+ manuka meda je 100% čista i nezavisno testirana u laboratorijama UMF Association u zemlji porekla, na Novom Zelandu.

Kako bi proizveli med koji se može sertifikovati kao najkvalitetniji na svetu, novozelandski proizvođači moraju da se pridržavaju jedinstvenog sistema. On se zasniva na testovima Vlade i Ministarstva primarne industrije koji potvrđuju da je sav med koji se prodaje kao manuka originalan.

UMF sistem priznat je širom sveta. Pravi novozelandski manuka med sadrži više od 2.300 jedinstvenih komponenti koje doprinose njegovom složenom ukusu i neverovatnim dobrobitima. 

UMF Four Factor Quality Assurance Test potvrđuje pomenuta četiri faktora kvaliteta: snagu, autentičnost, svežinu i čistoću. Nijedan drugi med nije podvrgnut tako rigoroznom testiranju.

Promo Happy Valley

 

Manuka med UMF 24+ ima snažno terapeutsko dejstvo i omogućava brži oporavak, čak i kada antibiotici više ne deluju. Veoma pozitivno utiče na lečenje i zarastanje rana, uključujući probleme na nogama kao što su venski i arterijski ulkusi ili dijabetesno stopalo.

Efikasan je kod traumatskih, hirurških i onkoloških rana, opekotina prvog i drugog stepena, ali i kada ne znamo kako da se oslobodimo upornih infekcija, da pobedimo anemiju, dermatitis, bronhijalnu astmu.

Ovaj proizvod je idealan primer kako nešto što se dugo koristilo kao tradicionalan lek može da reši probleme vezane za moderno doba i način života koji nam ne ostavlja previše vremena za brigu o sebi i sopstvenom zdravlju. Nekako nam je sve drugo važnije.

U eri superbakterija koje napadaju sa svih strana i sve su otpornije na poznate sisteme odbrane, manuka med donosi spas, i to bez ikakvih nuspojava. Pokazao je sjajne rezultate kao asistent u lečenju različitih bolesti, a jedna od najvažnijih osobina je moć da bilduje naš oslabljeni imunitet i vrati energiju. Spektar delovanja zaista je širok.

Može pomoći i kod upale grla, uha, sinusa, prehlade, rana, ulkusa na koži. Ima blagotvorno dejstvo u slučaju bolova i upalnih procesa u želucu, refluksa, afti, pro­bav­nih i drugih gastrointes­tinalnih poreme­ćaja. Odličan je kod hroničnog bronhitisa, rinitisa, sinusitisa, kao i pso­rijaze.

Promo Happy Valley

 

BAKTERIJE NEMAJU ŠANSE U BORBI SA MANUKA MEDOM

U studiji koja je rađena na Univerzitetu u Sidneju, ovaj med uništio je gotovo sve tipove bakterija kojima je bio izložen. Pokazao se delotvornim čak i protiv helikobaktera, koji uzrokuje čir na želucu, ešerihije koli, najčešćeg uzroka inficiranih rana, kao i streptokoka, uzroka bolnog grla.

Britanska državna zdravstvena ustanova licencirala je medicinsku upotrebu manuka meda u lečenju rana, potvrđujući njegova čudesna svojstva za koja stari Novozelanđani znaju oduvek. U prilog tome svedoče i mnogi korisnici kojima su u kratkom roku nestali herpes, gljivice na nogama, ciste, čak i teške infekcije poput dekubitisa ili sepse.

Navedimo tek jedan primer. Osamdesetogodišnji muškarac je u maju 2005. godine na nadlaktici imao veliku ranu. Do septembra 2005. rana je tretirana uobičajenim zavojima, ali je ostala inficirana stafilokokama, otpornim na penicilinske antibiotike. Međutim, kada je na nju stavljen zavoj sa manuka medom, zarasla je posle dve nedelje. Bakterije su nestale.

Kad se Manuka med UMF 24+ stavlja na ranu, upija vodu iz nje i suši je, uništavajući mikroorganizme koji mogu da je inficiraju. Neverovatno je efikasan jer prodire duboko u kožu.

Promo

Komentari (0)

Loading