Lifestyle

Pobedite metabolički sindrom i insulinsku rezistenciju uz pomoć čudotvorne japanske gljive

Originalne japanske Dr Nanba Maitake tablete sa revolucionarnom MX-frakcijom

Pobedite metabolički sindrom i insulinsku rezistenciju uz pomoć čudotvorne japanske gljive

Promo

Originalne japanske Dr Nanba Maitake tablete sa revolucionarnom MX-frakcijom

Majka Priroda nagradila je Japan predelima koji oduzimaju dah, a Zemlja izlazećeg sunca raspolaže i specifičnom i vrlo bogatom botaničkom kolekcijom. Iz te vredne riznice izdvaja se jedna džinovska gljiva žbunastog oblika, koja može da dostigne veličinu fudbalske lopte i težinu od čak 20 kilograma.

Zahvaljujući lekovitim moćima i zanimljivom nutritivnom profilu, po kojima je poznata od davnih dana, ova biljka neobičnog izgleda zauzima veoma visoko mesto u tradicionalnoj japanskoj medicini. Verovatno ste već čuli za nju i za čuda koja čini. Zove se maitake, što bi u prevodu značilo „pečurka koja pleše“.

Maitake je bogata mineralima (kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor), vitaminima (B2, D2, niacin), enzimima, vlaknima, aminokiselinama. Sadrži i beta glukan, koji podstiče imuni sistem da se lakše izbori sa uljezima u organizmu.

Shutterstock

 

Istraživanja su pokazala da uspešno reguliše krvni pritisak, glukozu, insulin, serum i lipide, te da je korisna u borbi protiv kancera jer ima sposobnost da aktivira ćelije ubice i podstakne proizvodnju interleukina, proteina iz familije citokina koji igraju važnu ulogu u oslobađanju belih krvnih zrnaca. Polisaharidi kojima je bogata štite zdrave ćelije i sprečavaju širenje maligniteta sa onih koje su zahvaćene tumorom.

Čudotvorna gljiva maitake može da smanji akumulaciju lipida u jetri, ali i da predupredi gojaznost menjanjem strukture mikrooganizama u crevima i povećanjem korisnih bakterija. Pomaže kod oporavka od fizičkog napora i u prevenciji hipertenzije, hiperlipemije, ateroskleroze.

Kako je doktor Nanba otkrio lekoviti ekstrakt

Doktor Hiroaki Nanba, stručnjak sa Farmaceutskog fakulteta u Kobeu, otkrio je 1999. godine jedinstvenu frakciju polisaharida, ekstrakt poznat kao MX-frakcija, koja se pokazala sjajnom u lečenju bolesti kardiovaskularnog sistema. Takođe, deluje preventivno na pojavu visokog krvnog pritiska, poboljšava stanje kod dijabetesa i povoljno utiče na metabolizam lipida.

Promo

 

Insulinska rezistencija i metabolički sindrom mogu se sprečiti promenom načina ishrane, fizičkom aktivnošću i suplementacijom Maitake MX-frakcije. Eksperimenti na miševima pokazali su da ova neverovatna medicinska gljiva sadrži komponente koje smanjuju povišen nivo šećera u krvi i insulina, kao i telesnu težinu.

Sprovedena su i istraživanja na Univerzitetu Džordžtaun: maitake je smanjila ne samo nivo glukoze, već i krvni pritisak i težinu kod genetski gojaznih i dijabetičkih laboratorijskih pacova, a kod istih slučajeva sprečila je i pojavu insulinske rezistencije.

Klinička studija je otkrila da su oboleli od dijabetesa tipa 2 koji su dva meseca uzimali MX-frakciju značajno snizili nivo glukoze u krvi, trigliceride, insulin i kilograme. Pacijenti koji pate od niskog nivoa šećera, a taj problem obično prate manjak snage i umor, doživeli su nagli porast energije i smanjenje želje za slatkom hranom. Možda su je stari Japanci upravo zbog toga smatrali busterom životne, takozvane qi energije.

Dr. Nanba Maitake tablete dakle imaju i moć da obnove energiju, a to nije sve...

Promo

 

Maitake može da reši i problem policističnih jajnika

I žene koje pate od problema policističnih jajnika mogle bi da nađu rešenje u ovom ekstraktu. Sindrom policističnih jajnika danas je glavni uzrok neplodnosti, koji pogađa pet do 10 posto žena u reproduktivnoj dobi. No, studija koju su sproveli lekari iz vodećih japanskih ginekoloških klinika na osamdeset pacijenkinja pokazala je kakvu moć poseduje maitake gljiva i u tretmanu ovog poremećaja.

Pacijentkinje su primale Maitake MX-frakciju ili klomifen citrat (CC), lek koji se najčešće koristi u terapiji kod slučaja policističnih jajnika. Iako se CC obično dobro podnosi, može da ima ozbiljne nuspojave i ne preporučuje se za dugotrajnu upotrebu.

S druge strane, nisu uočene nikakve značajne loše prateće pojave kod upotrebe MX-frakcije, a može se koristiti neograničeno. U lečenju policističnih jajnika MX-frakcija ostvarila je izuzetne rezultate, i samostalno i u kombinaciji s CC-om.

Shutterstock

 

Benefiti po zdravlje su zaista brojni. Ali, ako patite od viška šećera u krvi i insulinske rezistencije, ovo bi moglo biti rešenje za problem. Naravno, prethodno se konsultujte sa lekarom.

Originalne japanske Dr. Nanba Maitake tablete možete poručiti preko sajta magicnobiljeshop.com ili na sledeće brojeve telefona: 011/245-07-82, 011/242-09-55, 011/3283-507, 064/643-30-55. Proizvodi se mogu kupiti i u radnjama na sledećim adresama: Maksima Gorkog 25 i Brankova 15, Beograd.

Promo

Komentari (0)

Loading