Lifestyle

3 zlatna pravila za održavanje čistoće kada u kući imate kucu ili macu

3 zlatna pravila za održavanje čistoće kada u kući imate kucu ili macu

Radost koje nam daruju kuce i mace koje žive sa nama u kući je neopisva. Deca ih obožavaju, igraju se sa njima, maze ih, valjaju se po podu. Brojna sprovedena istraživanja kažu da deca koja odrastaju sa kućnim ljubimcima imaju više samopouzdanja, saosećajnosti i manje su šanse da im se razvije astma. Međutim, kada imate u stanu ljubimca, morate da obratite više pažnje na higijenu. 

  • Najbitniji deo higijene predstavlja redovno, svakodnevno čišćenje podova i ravnih površina u stanu. Jednom nedeljno detaljno usisajte, a od velike pomoći bi vam bio usisivač koji će vam biti uvek pri ruci. Ne samo da će usisati mrve ispod stola ili prašinu u ćoškovima, već Philips PowerPro Aqua 3u1 štapni usisivač odlično usisava dlaku životinja sa nameštaja i podova. On je prijatelj svakog doma, ima i mali ručni usisivač, kao i dodatak za mokro brisanje podova koji nameštate samo jednim klikom. Možete da ga ostavite bilo gde, u kuhinji, kupatilu, iza vrata, ne zauzima puno mesta i nema kablove koje ćete preskakati. Poseduje litijum-jonsku bateriju koja može da izdrži od 40 do 60 minuta usisavanja, zavisno od modela. Idealno, zar ne ? 
  • Kako biste održavali redovnu higijenu kuće, čim dovedete psa iz šetnje, odmah mu obrišite šape kako biste uklonili svu prljavštinu i sprečili da se raznosi po kući. Ukoliko ipak, ljubimac unese prašinu, uz samo nekoliko poteza štapnim usisivačem možete je se lako rešiti. 
  • Kućni ljubimac treba da ima svoje mesto i svoj ležaj, koji treba redovno da se čisti. Prostirku na kojoj spava, pređite usisivačem ili, ukoliko spava u korpi, ručnim usisivačem i dodatkom za preciznije uklanjanje nečistoća.
  • Ostaje vam samo da utvrdite raspored šetanja kuce ili menjanja peska za macu i da uživate sa svojim ljubimcem u čistom stanu.