Lifestyle

Sve SVETSKE ZVEZDE ovo rade na svojim VENČANJIMA, pa zašto ne biste i vi: Šta su "Unplugged Weddings"?

Sve SVETSKE ZVEZDE ovo rade na svojim VENČANJIMA, pa zašto ne biste i vi: Šta su "Unplugged Weddings"?

S obzirom na to da je Ivana Anđić dve decenije u poslovima koji imaju veze sa venčanjima, podrazumeva se da prati svetske wedding trendove i da nastoji što pre bar da ih predstavi na domaće tržište. Evo šta ona kaže o novitetima:

Ne podrazumeva se da mi se svaki od trendova i lično dopada, ali ovaj poslednji mi se baš svideo. Na nekim američkim sajtovima nedavno sam primetila temu Unplugged Weddings, što bi u bukvalnom prevodu trebalo da znači "Isključena venčanja”. Naravno, nije reč o trendu isključivanju venčanja iz životnih planova, nego o isključivanju mobilnih telefona na svadbenim slavljima, da bi mladenci i njihovi gosti mogli neometano i emotivno da dožive svaki važan trenutak tog dana. Da im pažnju ne odvlači fotografisanje, live prenosi na Fejsbuku ili story na Instagramu.

Za razliku od većine wedding trendova koji se uglavnom odnose na venčanice, haljine, odela za mladoženje, dekoraciju prostora i ostale materijalne stvari, konačno je stigao jedan koji se odnosi na – emocije.

Bravo. Podržavam. U objašnjenju ovog trenda pažnju su mi privukle i informacije nastale kao rezultat istraživanja američke kompanije za organizaciju venčanja “Zola”, u kojem je učestvovalo 500 budućih mladenaca. Verovali ili ne, od tog broja njih 80 posto želi slavlje bez telefona, a od tog procenta čak 90 posto parova koji pripremaju venčanje zamolili bi svoje goste da se odreknu telefona samo na ceremoniji, dok bi pet posto njih bilo spremno čak i da ih otvoreno zabrani, a to su obrazložili činjenocom da gosti na venčanju najčešće doživljavaju slavlje samo preko displeja svojih telefonskih aparata. Ono čiveno „da“, prvi ples, mladenačka torta… Svi emocionalni trenuci se snimaju – a ne proživljavaju! Dolaskom trenda Unplugged Weddings tome je odzvonilo. Mladenci i gosti moćiće da se vrate onom što se vremenom potisnulo u drugi plan, a to su iskrena radost, sreća i sve one najlepše emocije koje se na venčanju rađaju.

Da ne bi bilo nelagodnih situacija, goste bi trebalo na vreme diskretno pripremiti na Unplugged Weddings. Ne dozvoliti da se iznenade na samom slavlju, već im još u pozivnici dati šarmantnu naznaku za tako nešto. Simpatičan znak zabrane telefona na samoj lokaciji služi kao mali podsetnik. Možda će se neki malo začuditi, ali će i oni posle biti zahvalni, jer će fotografije naknadno poneti, dok će odmah imati emocije i uspomene koje, da su propustili, niko posle ne bi mogao da im “dostavi”.

Ovaj trend olakšaće posao i profesionanim fotografima i snimateljima koje su mladenci angažovali, jer neće morati više sa fotografija da “seckaju” goste koji pilje sa glavom okrenutom ka telefonima, ili one kojima se vidi samo potiljak dok sami snimaju ili fotografišu. Verujem da će se trend u Unplugged Weddings obradovati i domaći fotografi i agencije koje pružaju usluge snimanja svadbenih slavlja. Uostalom, njihovu reakciju saznaću već 7. i 8. decembra na jubilarnom Belgrade Wedding Show jer među brojnim izlagačima koji predstavljaju venčanice, burme, svadbene deserte i sve ostale “sitnice” koje su potrebne za jedno savršeno venčanje, uvek ima i pomenutih fotografa i agencija.