Lifestyle

Otkrijte da li je vaš tip kože i dlačica (ne)pogodan za IPL?

Otkrijte da li je vaš tip kože i dlačica (ne)pogodan za IPL?

Kada govorimo o epilaciji i dugotrajnijem uklanjanju neželjenih dlačica, često će vam u salonima ili prodavnicama reći da „sve može“ da se ukloni. Međutim, postoje tipovi kože i dlačica koji nisu pogodni za uklanjanje odnosno epilacija neće imati željeni efekat. Sve zavisi od količine melanina i pigmenta dlačice.

IPL i željeni efekti

IPL ili intenzivno pulsirajuće svetlo, deo je inovativne tehnologije koju koristi i Philips za svoje Lumea proizvode. Kako u profesionalnim salonima tako i kod kuće, IPL je pogodan za skoro sve tipove kože. Kao i kod drugih tretmana koji se baziraju na svetlosti, IPL nije delotvoran na crvenoj, svetlo plavoj ili beloj/sedoj boji dlačica. Njegova efikasnost, kao što smo već naveli, zavisi od melanina i pigmenta dlačice.

Melanin je pigment koji aposrbuje svetlo IPL-a. Kod niskih nivoa melanina npr. kod svetlo plavih, belih/sedih ili crvenih dlačica, tretmani uklanjanja dlačica bazirani na svetlosti, nisu efikasni. Takođe, IPL tretman takođe nije pogodan za osobe sa prirodno jako tamnom kožom.

Svetlo koje emitujeIPL aparat ne oštećuje kožu

Važno je da znate da, i ako imate osetljivu kožu, svetlo koje Lumea emituje ne može da je ošteti. Proizvodi iz Lumea asortimana imaju integrisan UV filter koji osigurava da svetlost tretira isključivo dlaku, a ne kožu.

Uklanjanje dlačica IPL-om ipak ne traje večno

Još jedna istina koju vam otkrivamo jeste da nijedan profesionalni tretman, niti tretman za uklanjanje dlačica pomoću svetlosti, ne može da vam osigura večnu glatkoću kože bez dlačica. U oba slučaja, dlačice se uobičajeno ponovo pojave posle određenog vremena. Doduše, njihov rast je uobičajeno smanjen, pa je stoga neophodno ponavljati tretman. Nakon početne faze, tretmani se rade u proseku jednom u 6 do 8 nedelja.

Lumea koristi niži intenzitet svetlosti od profesionalnih tretmana, međutim, češćim korišćenjem se dobijaju odlični rezultati u kućnim uslovima. U proseku, primetili smo do 92% smanjenja dlačica nakon samo 3 tretmana*.

Zima je najbolji period za početak tretmana epilacije, jer nema izlaganja kože suncu. Svakako morate da izbegavate i solarijum, zbog UV zračenja. Kožu ne bi trebalo da izlažete UV zracima 48h pre i najmanje 24h posle tretmana, jer možete da je oštetite. Pažljivo pročitajte uputstva korišćenja i ako ih budete sledili, na leto ćete biti zadovoljni, slobodni da obučete šta poželite, kada poželite. Pravilnim korišćenjem dodataka za pojedine zone, dodatno ćete usporiti rast dlačica. Dočekajte leto spremni za nove lepe događaje.