Moda

Prva dama Srbije Tamara Vučić oduševila stilom na izložbi u Parizu (FOTO)

Prva dama Srbije Tamara Vučić blistala je u Parizu na izložbi "Prolaznici" Milana Marinkovića Cileta u Kulturnom centru Srbije u Parizu.

Prva dama Srbije Tamara Vučić oduševila stilom na izložbi u Parizu (FOTO)

Prva dama Srbije, Tamara Vučić zasenila je prisutne na izložbi Milana Marinkovića Cileta. Odevena u pink kreaciju Mihana Momose, asimetričnog kroja, koja sama po sebi predstavlja umetničko delo i sa osmehom na licu, Tamara je govorila o delu istaknutog slikara.

Goran Zlatković

 

Izložba "Prolaznici" Milana Marinkovića Cileta, koja tematski spaja duh Beograda i Pariza, otvorena je u Кulturnom centru Srbije u Parizu. Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković rekla je na otvaranju, da se tom izložbom i nastupajućim programima, „nastavlja unapređjenje tradicionalno bogate kulturne saradnje Srbije i Francuske“.

Goran Zlatković

 

Govoreći o uticaju dva grada, Pariza i Beograda, dve zemlje i dva naroda na umetnički izraz umetnika, pokrovitelj izložbe Tamara Vučić je rekla: “Balkansko i srpsko oko našlo je na ulicama Pariza jedan svoj Beograd, a srce i duša preradili su spoljne slike u vatromet boja i oblika koji i jednom i drugom gradu svojom ekspesivnošću višestruko vraća duh koji su mu podarili. Srećna sam i ponosna što sam deo našeg malog naroda, brojčano malog, ali duhom velikog, koji, svedočimo i danas ovde, može da iznedri takve veličine u oblasti umetnosti kakve smo svetu darivali u oblasti nauke i znanja."

Goran Zlatković

 

Tamarin govor ispraćen je aplauzom, a njen bajkoviti izgled poznavaoci mode ocenili su kao besprekoran. Odmerena, elegantna i sa savršeno odabranim detaljima, Tamara Vučić te večeri zasigurno je bila najbolje odevena dama u Parizu.

Goran Zlatković

 

 

Komentari (3)

Loading