Moda

Poznati na reviji Tamare Jarić, Balestre i Sanje Matijević u Porto Montenegru (FOTO)

Četvrto izdanje International Fashion Festivala Porto Montenegro 2022. otvoreno je sinoć revijama Sanje Matijević, Tamare Jarić i svetskom premijerom nove kolekcije brenda ,,Balestra”.

Poznati na reviji Tamare Jarić, Balestre i Sanje Matijević u Porto Montenegru (FOTO)

Porto Montenegro

Izvršni direktor Porto Montenegra Dejvid Margason rekao je da mu je drago što su se vratili sa revijama na tradicionalno mesto, ,,Synchro”.


"Drago mi je da je naša fantastična partnerka Vesna Mandić sa njenom ,,Fabrikom” opet tu sa nama. Dve predivne večeri su pred nama. Uživajte u revijama", rekao je Margason, najavivši kasnije tokom godine rad na proširenju ,,Synchra”.

Porto Montenegro

 

Organizatorka i vlasnica modne agencije ,,Fabrika” Vesna Mandić istakla je da je veoma srećna što su uspeli da naprave ,,ovako spektakularan program.” 

Porto Montenegro

 

"Zahvaljujem se svima vama, našim gostima i ekipi Porto Montenegra. Zadovoljstvo je sarađivati sa vama!", rekla je Mandić. 

Porto Montenegro

 

Tivćanka Sanja Matijević petnaest godina bavljenja modom proslavila je predstavljanjem kolekcije ,,YoUnique”. Ove kreacije, kako je kazala, slave svaku ženu ponaosob, ističući njenu različitost kao dodatnu vrednost. Ženu koja prvenstveno voli sebe, svoje telo i želi da seksepil istakne na drugačiji način. Za svaki komad, poput žene koja ga nosi, Matijević kaže da je unikatan. U njemu se prožimaju tradicija, kulturno nasleđe i nove tehnologije.

Porto Montenegro

 

U čast petnaest godina prikazano je petnaest modela. Dominirale su bela i crna, od kompleta do asimetričnih haljina, uskih i lepršavih, sakoa sa zanimljivim prorezima, mrežastih kombinacija do interesantnog detalja u obliku šlica na leđima sakoa. Linije su bile čiste i dobro skrojene. Na kraju revije usledio je dug aplauz.

Porto Montenegro

 

Nakon otvaranja Tamara Jarić prikazala je kolekciju ,,Timeless Cruise”.
Komadi za leto i jesen bili su čistih linija, interesantnog kroja i praktični. Jarić objašnjava da je njima želela da stvori unikatni osećaj u svakoj prilici, na poslovnom sastanku, u momentima ispijanja penušavog vina sa prijateljima, uživanja u gastronomskim specijalitetima na obali mora i pojavljivanja na crvenom tepihu.

Porto Montenegro

 

Vanvremenost i eleganciju davali su kaputi, mantili, topovi, košulje, haljine i pantalone od laganog tencela i finog štofa od organske vune. Neki su komadi bili iz dva i tri dela, gde se videla praktičnost. Kombinovano je u jednoj odevnoj kombinaciji nekoliko materijala. Dominirale su siva i crna boja.
Svetsku premijeru novog brenda ,,Balestra” organizatori su ostavili za kraj.

Porto Montenegro

 

Kćerke Renata Balestre, Fabijana i Federika i njegova unuka Sofija Bertoli Balestra su okupile tim mladih dizajnera kako bi, kako ističu, pokrenule evoluciju brenda u budućnosti i kreacijama inspirisale nove generacije. Sofija je ovo opisala kao ,,Balestra je kreativnost kroz generacije.” Upravo to su posetioci videli sinoć. Manekenke su pistom hodale uz zvuke pesama ,,Supermodel” i ,,Coraline” italijanskih pobednika sa ,,Evrovizije”, grupe ,,Maneskin”. Bila je to odvažna, u isto vreme elegantna, kolekcija.

Porto Montenegro

 

Preovladavala je čuvena ,,Balestra Blu” nijansa, ovoga puta u drugačijem obliku, od plavog duksa sa kapuljačom, plave uske svečane haljine, plave haljine sa prozirnim topom, plavog kaputa sa plavim dugim čizmama, plavog kratkog topa sa plavim pantalonama, kratkom haljinom sa plavim rukavicama i čizmama do plave lepršave haljine sa džepovima. Bila je to nova energija.

Balestra dame obašnjavaju da su želele da to bude prepoznatljiv optimizam u spoju sa glamurom, uz autentični savremeni obrt. Federika je rekla da je ovo povratak lepoti i slobodi. Osetilo se to sinoć u svakom komadu. Haljine su imale elegantan detalj u vidu metalik lista i šljokica oko metalik zvezde na leđima jedne od njih, a kompleti zanimljive geomterijske šare.

Porto Montenegro

 

IFF Porto Montenegro zatvara se večeras događajem ,,Tribute to Pierre Cardin”. U publici su viđene mnoge poznate ličnosti od Peđe Mijatovića, preko srpske ministarke kulture i informisanja Maje Gojković do Oane Kristine Pope, šefice EU Delegacije u Podgorici (ranije ambasadorke Rumunije u Beogradu) i Kajla Skata, nekadašnjeg ambasadora SAD u Srbiji koji je na reviju došao sa suprugom Nevenkom.

Porto Montenegro

 

 

Komentari (0)

Loading