Moda

Muški outfiti za posebne prilike s.Oliver

Za posebne događaje postoji čitav niz muških odela, kao i odgovarajući kodovi oblačenja. Shvatali mi to ili ne, postoje pisani i nepisani kodeksi oblačenja o tome kako se obući prikladno za različite prilike. Čovekov život je nesumnjivo pun trenutaka koji od njega zahtevaju da se oblači na određeni način. Od mature i svečanih proslava do momenta kada prošeta svoju ćerku do oltara, muškarac treba da razume osnove formalnog, poluformalnog i ležernog oblačenja da bi poštovao i učestvovao u ceremoniji ili događaju

Muški outfiti za posebne prilike s.Oliver

Promo

Biti džentlmen znači znati da se nošenje prave odeće ne odnosi samo na njega. Lična prezentacija je odraz poštovanja koje neko pokazuje onima oko sebe. Ali u tome leži snaga tradicije - ova bezvremenska mudrost se pokazala istinitom u raznim posebnim prilikama.

Prom

S obzirom da je pred nama sezona maturskih večeri, proslava i svadbi, pogledajmo nekoliko saveta za oblačenje maturanata, slavljenika i njihovih roditelja.

Promo

 

Već nekoliko sezona za mlađe muškarce pojavljuju se prilično usko krojena odela sa sakoima uskog kroja, koja imaju uske, dugačke revere i najčešće se zakopčavaju na dva dugmeta. Pošto govorimo o sakoima, hajde da ponovimo neke korisne savete. Kada muškarac stoji, gornje dugme se zakopčava, a donje dugme se otkopčava - tako nalaže bonton oblačenja. Čovek kad sedne otkopčava se, kad ustane ponovo zakopčava gornje dugme.

Promo

 

Promo

 

Nogavice pantalona su uske, a mogu se nositi i ispeglane na „crtu“. Poslednjih godina najpopularnija je dužina skočnog zgloba, odnosno kraća nego što smo navikli. Vitki muškarci mogu sebi priuštiti takav model pantalona, ako je muškarac jače građe, trebalo bi da preferira pantalone klasičnog kroja i klasične dužine pantalona (odnosno, nogavica treba da je do poda kada muškarac stoji u pantalonama bez obuće). Važno je da muške pantalone pristaju tačno u struku, preko zadnjice i celom dužinom nogu. Svaka manja neslaganja može da ispravi muškarac koji nosi kožni kaiš bez ukrasa sa neupadljivom šnalom.

Promo

 

Promo

 

Odelo treba da bude izrađeno od kvalitetnog materijala koji se ne gužva, jer će muškarac moći da ga nosi u narednim prilikama kada bude morao da obuče odelo (venčanja, svečana dešavanja, razgovori za posao...). Pojedini delovi outfita mogu se nositi i odvojeno, odnosno pantalone u kombinaciji sa tanjom trikotažom i košuljama, a sako se može nositi i sa farmerkama, čino pantalonama i sl.

Promo

 

Promo

 

Odelo za maturu uključuje lepu košulju, obično bele ili svetle boje, i (usku) kravatu. Pojedini muškarci biraju i leptir mašnu, koja može dobro da 'uspe' u odabranoj kombinaciji, ako ceo stajling odgovara stilu i ličnosti muškarca. Biramo i lepe, tanke čarape i kožne cipele sa pertlama i što tanjim đonom. Cipele su od glatke kože, često mladići biraju i verziju od antilopa, koja je malo manje svečana, ili patike.

Promo

 

Promo

 

Sve što kupujemo treba da pristaje čoveku, da mu se dopada, i da ga biramo sa idejom da će moći ponovo da nosi ove stvari u nekim drugim prilikama. Ovo je teorija, a sada idite u prodavnice s.Oliver, pronađite savršen outfit za čas i srećni događaji mogu da počnu.

Promo

 

Komentari (0)

Loading