Moda

Održan 5. Internacionalni modni festival – IFF PORTO MONTENEGRO/TIVAT 2023. sa podnaslovom, “samo ljubav i lepota mogu spasiti svijet”

Jubilarno, peto izdanje IFF Porto Montenegro/Tivat 2023. u organizacija Fabrike I Porto Montenegra, održano je ovog vikenda ,a predstavljene su kolekcije Rami Al Alia, Agathe Ruiz de la Prade, Tonija Warda.

Održan 5. Internacionalni modni festival – IFF PORTO MONTENEGRO/TIVAT 2023. sa podnaslovom, “samo ljubav i lepota mogu spasiti svijet”

Fabrika Promo

“Svi moramo imati snove koje je teško realizovati u period u kome živimo: Post corona period, ratovi, svetska ekonomska kriza koju svi osećamo…. Međutim, zahvaljujući timu snova, ,,Fabrika” i Porto Montenegra, snovi postaju stvarnost” – rekla je vlasnica agencije ,,Fabrika” Vesna Mandić.

Fabrika Promo

 

 

Mandić je potom dodala da je želja Ramia Al Alia bila da na crvenom tepihu njegove kreacije nose poznate Crnogorke I sinoć su u njegovim kreacijama bile dizajnerka i influenserka Tijana Osmanagić i glumica Sanja Popović.

Fabrika Promo

 

 

IFF Porto Montenegro je I ove godine okupio poznate modne kreatore, uticajne ličnosti iz svijeta mode iz cijelog sveta, lokalne, Regionalne I Internacionalne medije, predstavnike svijetskog jet seta….IFF Porto Montenegro je već postao važna letnja, modna destinacija I kao takva,  promoviše ne samo Porto Montenegro, već I grad Tivat I Crnogorsku obalu.

Fabrika Promo

 

Fabrika Promo

 

 

Rami Al Ali se predstavio sa delom kolekcijije koja pre desetak dana premijerno prikazana na Nedjelji visoke mode u Parizu, a u drugom delu revije je prikazao kratku rekapitulaciju svog rada, kako nalaže običaj, kada se kreator prvi put predstavlja u jednoj zemlji. Njegova kolekcija kao san, brojnu publiku u Synchru je ostavila bez daha, 

Fabrika Promo

 

Fabrika Promo

 

 

Alieve kreacije su bogate mnoštvom volumena i slojeva, čime je kreator pokazao kako doživljava ženstvenost savremene dame.

Fabrika Promo

 

 

Aghata Ruiz de la Prada je predstavila je kolekciju  ,,Love”, u skladu sa motom IFF-a ,,Samo Lepota i ljubav mogu spasiti svijet”.

Fabrika Promo

 

 

Ova modna revija je unela ogromnu radost publici koja je zajedno sa nasmejanim I razdraganim manekenkama, pljeskala u ritmu Španske temperatemntne muzike. Kako ljubav dolazi iz srca, srca su bila na najvećem broju modela, ili kao detalji u obliku rajfa u kosi. Njena kolekcija je donela radost sa bogatim koloritom koji je preplavio modnu pistu I pretvorio je u žurki punu radosti I veselja. 
 

U nastavku festivala , druge večeri, prikazana je kolekcija jednog od najpoznatijih svijetskih kreatora, Tony Warda, kada su se svi uverili zašto ovog dizajnera svet smatra modnim magom.

 

Fabrika Promo

 

 

Publika je uživala u reviji od početka do kraja i svaki čarobni model je ispraćen velikim aplauzom. Prikazana je njegova sčijedeća „redy to wear“ kolekcija za sezonu Jesen/zima 23/24. Nakon što su se na kraju pojavile sve manekenke u lepršavim luksuznim modelima, Tonyev izlazak na scenu je izazvao salvu oduševljenja, ogroman aplauz i ovacije. Time je ovogodišnji IFF Porto Mointenegro /Tivat 2023 završen na najbolji mogući način.

 

Rami Al Ali je izabrao da  poznate žene, Tijana Osmanagić, influenserka, Sanja Popovic, glumica I Vesna Mandic, direktorka Fabrikie budu na crvenom tepihu u njegovim modelima

Komentari (0)

Loading