Moda

Luster umesto šešira, glava kao aksesoar: Poznati su se i ove godine na Met gali takmičili ko će poneti najekstravagantniji kostim (foto)

Luster umesto šešira, glava kao aksesoar: Poznati su se i ove godine na Met gali takmičili ko će poneti najekstravagantniji kostim (foto)

story

Prvi ponedeljak u maju, rezervisan je za spektakularnu  Met Galu, događaj Instituta za umetnički kostim Metropolitan muzeja u Njujorku, koji se smatra  jednim od najznačajnijih svetskih modnih događaja.

Svake godine imamo prilike da uživamao u fotografijama poznatih svetskih zvezda koje dolaze kao gosti i takmiče se čija će ekstravagantna odeća koja zavisi od teme događaja, više da zaseni.

Ove godine tema je bila „Kamp: Napomene o modi", a kostim je trebalo da odražava „ironiju, humor, parodiju, umetnost, teatralnost i preterivanje".  Organizatori su inspiraciju pronašli u eseju fotografkinje Suzan Zontag iz 1964. godine.

Kako bi to trebalo da izgleda pokazala je na samom početku Lejdi Gaga koja je bila domaćin ovog događaja i potpuno zasenila ostale.

Došla je u ružičastom odelu, zatim pozirala u crnoj haljini, ponovo obukla ružičasto, da bi na kraju prošetala u crnom donjem vešu i ogromnim štiklama.

Ništa manje pažnje nisu privukle ni Kim Kardašijan, glumac Majkl Juri, pevačice Kardi Bi i Kejti Peri koja se "obukla u luster", ali ni Džared Leto, koji je nosio još jednu svoju glavu.

Kako su za mnoge sinoćne kreacije reči više nego suvišne, uživajte u našoj galeriji: