Moda

TRIKOVI: Na šta treba da obratite pažnju kada kupujete čizme kako bi vam noge izgledale mršavije

TRIKOVI: Na šta treba da obratite pažnju kada kupujete čizme kako bi vam noge izgledale mršavije

story

Polako ulazimo u sezonu čizama, a mnogi će morati da se posvete i kupovini novog para za ovu godinu. Iz tog razloga, donosimo vam neke korisne saveta na koje bi trebalo da obratite pažnju ako želite da vam noge u njima deluju duže i mršavije.

Boja

Kao i kod svih drugih modela cipela i za čizme važi pravilo da su modeli u nijansi boje kože najsigurniji izbor za vitkiji izgled nogu. Izdužujući efekat možete postići i u crnim čizmama ako ih kombinujete sa uskim pantalonama, farmericama ili debljim najlonkama iste boje.

Materijal

Materijal ne igra veliku ulogu kod gležnjača i čizama do polovine lista, ali kod modela iznad kolena je i te kako bitan, piše Index.hr. Vaše noge najvitkije će izgledati u visokim čizmama od brušene kože zbog mat efekta, dok će modeli napravljeni od sjajnih materijala imati suprotan efekat.

Visina štikle

Verovatno ste do sada već sto puta čuli za pravilo "što je štikla viša, noge će izgledati tanje", ali ne treba da preterujete jer će i potpetica od 5 centimetara vizuelno da učini vaše noge vitkijim.