Moda

Udahnite starom kaputu novi život

Udahnite starom kaputu novi život

Kako da od starog kaputa napravite novi

Koliko puta vam se desilo da pregledajući svoj garderober ugledate stari kaput. Shvatite da biste ga ponovo nosili, malo je pohaban ali upotrebljiv. Šta vas onda u tome sprečava? Postoji par trikova kojim ćete ga obnoviti. Jedna od ideja je i da iskombinujete dva ili tri istrošena kaputa, od svakog isečete najupotrebljiviji deo i spojite ih. Zvuči šašavo, ali može biti izuzetno lepo.

Kako da u hladnim danima budete trendi, odgovor je – rolka

Aplikacije

Ako vam se kaput čini dosadan, previše siv ili bled, možete na njega prišiti neku zanimljivu aplikaciju. Nebitno je gde. Može se naći na rukavu, na dnu kaputa ili na reveru. Neka bude lepršava, jarke boje i zanimljiva. Može to biti neki cvet. Kada odaberete aplikaciju možete početi sa preradom starog sloja. Očistite kaput, odaberite mesto, stavite aplikaciju i zašijte. Ako je ukras lepljiv onda je potrebno preći vrućom peglom preko njega.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MCouture studio (@mcouturestudio) on Jan 30, 2020 at 6:25am PST

Dekorativne trake kao mogućnost osveženja

U specijalizovanim prodavnicamamožete kupiti trake kojima se ukrašavaju tkanine. Ako je kaput jednobojan osvežićete ga raznobojnom trakom, dok za višebojni kaput koristite jednobojne trake materijala koji se slaže sa materijalom kaputa. Kako biste dodali malo glamura svom omiljenom odevnom predmetu, iskoristite traku koja ne sebi ima svetlucave ukrasne kamenčiće. Traku ušivate na ivicu kragne, na revere ili po dužini kopčanja.

Zimski favorit: Neprolazni tvid

Dugmad daju novi život

Nekada će vaš kaput biti kao nov ali će dugmad na njemu biti iskrzana i istrošena. Mada većina ne obraća pažnju na to ima i onih kojima će vaše neugledno dugme zapasti za oko. Zbog toga, najlakše je staru dugmad zameniti novim. Hoće li to biti kontrast boja ili veličina na vama je da odlučite. Vi ste kreator.

Kaiš za eleganciju

Vaša figura biće istaknuta ukoliko na kaput, koji ga originalno nije imao, dodate kaiš. Za deblji kaput odaberite deblji kaiš i obrnuto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 페어트레이드코리아 (@fairtrade_korea) on Jan 30, 2020 at 6:07am PST

Broš je odličan izbor

Jedan mali broš čini čuda. Na jarki kaput stavite zagasiti broš, na tamni nešto svetlucavo. Može na reveru, a može i na rukavu. Sve zavisi od kroja, stila kojim se vodite i same ličnosti. Nešto otkačeno što je u skladu sa vama će svakako istaći ono što jeste i u čemu uživate.

Za ljubitelje krzna – krzneni okovratnik

Za malo glamura tu je krzneni okovratnik. Okovratnik možete zašiti za kaput ili ga pričvrstiti pomoću nekoliko dugmadi. Ako sami niste vični šivenju ili ste mišljenja da bi to krojačica mnogo bolje uradila slobodno se pokrenite. Učinite nešto da biste od starog napravili novo.