Moda

Stilista upozorio na boju koju zovu novom crnom: Ne stoji nikome, primetno stari lice i dodaje godine

Boja koja dodaje godine

Stilista upozorio na boju koju zovu novom crnom: Ne stoji nikome, primetno stari lice i dodaje godine

View Apart/Shutterstock

Boja koja dodaje godine mnogima je omiljena, ali ruski stilista Aleksandar Vasiljev upozorava da postoji nekoliko nijansi koje ne odgovaraju apsolutno nikome, bez obzira na izgled, tip kože, kosu i boju očiju. Ove boje primetno stare lice i čine ga nezdravim.

Pročitajte: Sad i zvanično - Ova torba je skroz demode! Nekad na tronu, sada odraz lošeg stila

Modni dizajner je otkrio koje nijanse treba izbegavati da ne bi došlo do modnog neuspeha.

- Izbegavajte maslinaste, zemljane i blede tonove, posebno u proleće. Takve boje ne ističu dobro kožu, dajući joj potpuno nezdravu nijansu - kaže on i ističe da su tvrdnje o univerzalnosti maslinaste boje pogrešne i obmanjujuće.

Maslinastozelena, prema vodećim modnim magazinima, postaće jedan od glavnih trendova za proleće ove godine. Čak tvrde da je „nova crna“ zbog činjenice da se smatra univerzalnom i može se kombinovati sa gotovo svim drugim tonovima.

allana/youtube/printscreen

 

 

 

 Prema mišljenu Aleksandra Vasiljeva maslinasti i bledi tonovi imaju izuzetno negativan uticaj na ukupan izgled i imidž. Ispostavilo se da je problem u takozvanim refleksima - reflektovanoj boji na površini kože.

Zemljani i maslinasti tonovi mogu učiniti da vaša koža izgleda neprirodno, bolesno, "dodaju" godine i ističu podočnjake. Ove nijanse su takođe opasne jer čak i najsjajniji i najizrazitiji izgled čine izbledelim i manje izražajnim.

shutterstock/Serhii Yevdokymov

 

 

On savetuje da ove boje zamenite drugim prolećnim nijansama.

- Dajte prednost boji breskve i drugim delikatnim tonovima. Ovo ne samo da će osvežiti garderobu u proleće, već će i "ukloniti" nekoliko godina, vizuelno dajući svežinu vašem tenu - tvrdi on.

Komentari (0)

Loading