Moda

Revijama autorske mode završen prolećni Perwoll Fashion Week

Revijama autorske mode završen prolećni Perwoll Fashion Week

Završno veče Perwoll Fashion Week-a otvorila je Ana Ljubinković kolekcijom “Drugde” koja je bogata detaljima, ručno ukrašena cirkonima i čipkom.

Baveći se i dalje modernom elegancijom kroz eksperimentisanje, kolekcija je bogata detaljima, ručno ukrašena cirkonima i čipkom, korišćeni su luksuzni materijali različitih tekstura, dok krojevi naglašavaju nežnu žensku prirodu. Ali, Ana Ljubinković kreira garderobu koja je namenjena da se nosi u najobičnijim, svakodnevnim prilikama, nazivajući svoju modu urbanom visokom modom. Kolekcija je upotpunjena najnovijim modelima ABO cipela.

Sonja Jocić predstavila je kolekciju ‘’Purification’’ prolece/leto 2019 je istraživanje veze izmedju tela i duha kroz dizajn tehniku koja ima za cilj da eliminiše negativne uticaje na samopouzdanje, dušu, podsvest i okruženje.

Kolekcijom “Decadence” Boško Jakovljević obeležava deceniju od kada se prvi put pojavio na Beogradskoj nedelji mode u svojstvu dizajnera za poznati domaći brend Martini Vesto. Njegova vizija za predstojeću modnu sezonu biće začinjena avangardnim krojevima i edgy tonovima. Iskonski ljubitelji mode znaju da su kolekcije brenda Martini Vesto by Boško uvek jedinstvene inovatnivne. Prepoznatljiv po savršeno skrojenim kreacijama od visko kvalitetnih materijala, Boško stvara odeću s komercijalnim karakterom. Vođen idejom da je moda odraz ličnog stava i stila, Boško je za sezonu proleće/leto kreirao bogatu kolekciju namenjenu muškarcima i ženama. Najnovija Boškova kolekcija odiše svežinom i buntvničkim duhom, a avangardni odveni predmeti namenjeni su onima koji odvažno ističu svoju individualnnost, seksipil i autentičnost. Publika će imati priliku , da iz prve ruke, otkrije koji odevni komadi će biti “it” u narednih nekoliko.

Tijana Žunić je modna dizajnerka iz Beograda sa dugogodišnjim iskustvom. Njene kreacije predstavljaju moderan osvrt na klasične krojeve i kreira za žene koje su hrabre i senzualne. Monohroma je tu da ostavi utisak. Svojim nenametljivim luksuzom i snagom minimalizma skreće pažnju na sebe što joj pojačava samopuzdanje. Sofisticirana jednostavnost i pročišćena forma glavni su joj atributi.
Ova kolekcija je jedinstvena po tome što obuhvata širok spektar boja i svaka boja je maksimalno naglašena. Sve modele odlikuje nosivost i udobnost, kvalitetni materijali i ženstvena forma.

Viktorija Džimrevska inspiraciju za kolekciju Vibes proleće-leto pronašla je u svim oblicima umetnosti, u svojim grafikama, u proleću, u bojama, u emocijama, u urbanim ženama, u njihovoj snazi i vibracijama koje oseća dok stvara crtež ili grafiku. U spoju nespojivog, u jednostavnosti i različitosti. Jednostavnim krojevima sa neobičnim detaljima i printovima želi da da jedan novi moderni look celokupnoj kolekciji. Kolekcija se sastoji od prolećnih mantila prsluka, dugih i kratkih pantalona, haljina, cipela i tašni, pročišćenih formi, providnih površina, upotpunjenih detaljima i printovima sa njenim logotipom koji čine svaki model autorskim.
Materijali su prirodni i veštački: pamuk, teksas, keper, til, skaj, plastika. Teksture su različite - mat, sjaj, print. Boje su bela, denim, od razne nijanse plave do teget. Kolekciju je nazvala “Vibes” i želi da modele sa njenim potpisom nose devojke i žene koje svojom snagom ostavljaju pečat i individualnost.

Radeći na kolekciji FW19, Zejak nastavio je ranije započeto istraživanje pravougaonih oblika i načina na koji se njima mogu zameniti zaobljene linije klasičnih krojnih delova, što je rezultiralo voluminoznim, drapiranim, čak i lepršavim savremenim odevnim predmetima sa naznakama uticaja tradicionalne japanske nošnje, ali i zapadnjačkog kostima "flapper" perioda. Pridržavajući se svedene palete neutralnih tonova, poput crne, sive i bele, uobičajene za njegov minimalistički pristup dizajnu, ovog puta uvodi i boju senfa. Izborom materijala nastavlja suprotstavljanje tradicionalnog i modernog, pa se uz vunene mešavine u karo-dezenu, brokat i klasični crni žoržet nalaze spandeks i neopren.

Danica Srećković inspiraciju za kolekciju “Inside out” dizajnerka je pronašla u vojnim i policijskim uniformama, a detalje uniformi je provlačila u svakom odevnom predmetu. Kreatorka smatra da patrijarhalno društvo na našim prostorima ženi nameće određenu dozu suzdržanosti, a različita očekivanja, u svakodnevnom životu je na određeni način limitiraju. Stoga, kolekcija pod nazivom “Inside Out” prikazuje oslobođenu ženu, onu koja je u potpunom skladu sa svojom unutrašnjosti.