Moda

Modna dizajnerka Suzana Perić o prestižnoj nagradi: Srećna sam što su se u Milanu mogle čuti ovacije upućene Srbiji (foto)

Modna dizajnerka Suzana Perić o prestižnoj nagradi: Srećna sam što su se u Milanu mogle čuti ovacije upućene Srbiji (foto)

Trinaesto izdanje Serbia Fashion Weeka, najznačajnije i najveće modne manifestacije u Istočnoj Evropi, završeno je tradicionalnnom dodelom nagrada Serbia Fashion Awards. Svečanost na kojoj su najuspešnijim dizajnerima i manekenima dodeljena priznanja, organizovana je glamuroznom ambijentu jednog novosadskog elitnog hotela.

Jedna od važnih nagrada ponovo je pripala modnoj dizajnerki Suzani Perić. Po drugi put, priznanje Winer for Mad Mood Milano Fashion Week pripalo je Suzani, a ona je na taj način stekla pravo da ponovo predstavlja Srbiju na nedelji mode u Milanu koja će se održati u februaru 2020. godine.

- Zahvalna sam Serbia Fashion Weeku na ovoj nagradi koja za mene predstavlja čast, ali i veliku odgovornost. Verujem da će srpaka moda ponovo postići uspeh u Italiji, a ja ću dati sve od sebe da pripremim kolekciju koja će da nadmaši ovu aktuelnu sa kojom sam upravo u Milanu prošlog meseca osvojila značajnu nagradu kao najbolji internacionalni dizajner - rekla je Suzana.

Kao pobednica u kategoriji Winner for Mad Mood na Serbia Fashion Week-u, Suzana svoju novu kolekciju premijerno je predstavila 19. septembra na platformi Mad Mood na Milano Fashion Week-u.

Predstavljanje kolekcije La Perla Bianca uz hitove koje je uživo izvodila specijalna gošća, džez pevačica Lena Kovačević, izazvalo je neverovatnu pažnju medija.

Ovo je prvi put da neki srpski modni dizajner dobije ovako značajno priznanje na platformi Mad Mood na Milano Fashion Week-u. Suzani Perić nagradu je uručila jedna od najpopularnijih italijanskih voditeljki i glumica Valeria Marini.

– Veoma sam počastvovana i zahvalna Milanu na ovom priznanju. Ovo je velika stvar za srpsku modu. Srećna sam što su se u Milanu mogle čuti ovacije upućene Srbiji, a organizatorima sam zahvalna na dočeku koji su nam priredili, kao i “Serbia Fashion Week-u” zahvaljujući kom sam imala reviju u Milanu. Raduje me da je bilo značajnih kontakata i aktivnosti u kojima smo promovisali i turizam Srbije – rekla je Suzana Perić.

Pobedničku kolekciju La Perla Bianca, kojom je na platformi Mad Mood na Milano Fashion Weeku osvojila nagradu za najboljeg internacionalnog dizajnera, Suzana će predstaviti i 3. novembra u BelExpo Centu, na reviji kojom će biti otvoreno 33. izdanje tradicionalne manifestacije Fashion Selection.