Lifestyle

Roma Company poklonila 40 klima uređaja vrtićima u Novom Sadu i Kraljevu

Roma Company poklonila 40 klima uređaja vrtićima u Novom Sadu i Kraljevu

Više od 8.000 dece boraviće u klimatizovanim prostorijama, zahvaljujući donaciji Roma Company povodom obeležavanja 25 godina postojanja.

Roma Company, koja ove godine obeležava četvrt veka postojanja, poklonila je po 20 klima uređaja Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" u Novom Sadu i Predškolskoj ustanovi "Olga Jovičić Rita" u Kraljevu, sa željom da popravi uslove u kojima svakodnevno borave deca i omogući im prijatniji boravak u toplim letnjim danima.

- Kompanije koje ulažu u opremanje novosadskih vrtića na najbolji mogući način pokazuju društvenu odgovornost i ovakve poteze i inicijative ćemo uvek pozdraviti. Grad Novi Sad je u 2017. godini izdvojio 160 miliona dinara za dogradnju, rekonstrukciju i opremanje vrtića. Mnogi od tih objekata su stari po nekoliko decenija i naš zadatak je da svaki vrtić bude potpuno bezbedan, da higijena u njima bude na najvišem nivou, kao i da mališani imaju najbolje moguće uslove za boravak -  izjavio je Ljiljana Koković, pomoćnica gradonačelnika Novog Sada.

- Donacija Roma Company od 20 klima uređaja u mnogome će poboljšati uslove u kojima naša deca borave gotovo celog dana. Mislim da se radi o jakom dobrom primeru društveno odgovornog ponašanja firme, koja nije iskoristila novac da napravi neku grandioznu proslavu, već je odlučila da 25 godina proslavi tako što će uveseliti decu u Kraljevu, ali uraditi i druge projekte u Beogradu, Novom Sadu i Nišu - izjavio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

- Opredeljenje kompanije je da ulažemo u lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo i da kroz svoje poslovanje pomognemo tamo gde je to neophodno. Roma Company, obeležava 25 godina postojanja kompanije, pod sloganom `Ko kreči, kuću leči` u okviru kojeg smo do sada u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu donirali 1.800.000 dinara, a u narednom periodu doniraćemo u Nišu, Danilovgradu i Prijepolju - izjavio je Nemanja Romandić, direktor Roma Company.

Roma Company, povodom obeležavanja 25 godina postojanja kompanije, realizuje projekat "Ko kreči, kuću leči" u okviru kojeg je do sada po 600.000 dinara izdvojeno je za renoviranje dela Kliničko-bolničkog centra Zemun-Beograd, za nabavku i ugradnju klima uređaja za Predškolsku ustanovu "Olga Jovičić Rita" u Kraljevu, kao i za nabavku i ugradnju klima uređaja za Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" u Novom Sadu.