Lifestyle

Beograd još jednom potvrdio da je kulturna prestonica regiona: Put oko sveta u veličanstvenoj Noći muzike

Beograd još jednom potvrdio da je kulturna prestonica regiona: Put oko sveta u veličanstvenoj Noći muzike

Noć muzike powered by Plazma priredila je veličanstveni koncert Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića za više od 15 hiljada posetilaca na stadionu Tašmajdan. Kao specijalni gosti zvezdane muzičke noći, Hor Kolibri je kod mnogih posetilaca probudio nostalgiju, dok je proslavljeni tenor Amadi Lage pružio sasvim jedinstveni užitak svim prisutnima. Pored publike na stadionu, oko hiljadu ljudi koji su uživo u Tašmajdanskom parku putem video projekcije pratili maestralan koncert, potvrdilo je da je Beograd grad kulture.

Više od 170 izvođača muzikom je povelo publiku na putovanje oko sveta, spajajući virtuoznim melodijama Evropu, Ameriku, Bliski i Daleki istok. Tako je iz Srbije, druga po redu Noć muzike krenula na proputovanje kroz više od 20 zemalja prevođena najdivnijim tonovima poznatih kompozicija poput Kan kana, Sirtakija, Karmen, Žikinog kola i Moravca, Nesun Dorme, O Fortune i mnogih drugih. Atmosfera na koncertu kulminirala je kada su se začuli prvi taktovi "Marša na Drinu" dok je publika stajaćim ovacijama u ritmu koračnice ispratila neverovatnu izvedbu ovog dela. Koncert klasične muzike na otvorenom doprineo je da svi posetioci uživaju punim čulima, dok su u direktnom TV prenosu građani širom Srbije imali priliku da osete čudesnu atmosferu sa beogradskog Taša.

Besplatan koncert na otvorenom pružio je nesvakidašnji doživljaj mnogobrojnim posetiocima koji nisu krili svoje oduševljenje na kraju koncerta pa su svojim aplauzima čak dva puta vraćali orkestar na binu kako bi izveo bis. Nakon dvočasovnog koncerta, Noć muzike pod zvezdanim nebomostavila je bez daha publikuna stadionu, u Tašmajdanskom parku, ali i gledaoce pored malih ekrana.

Zahvaljujući generalnom sponzoru brendu Plazma, kompaniji Polimark, Ministarstvu pravde, Gradu Beogradu i sportsko rekreativnom centru Tašmajdan, Noć muzike postala je tradicionalna manifestacija i još jedan od simbola leta u Beogradu.