Lifestyle

Vi i Vichy stvarate kožu u kojoj želite da budete

Vi i Vichy stvarate kožu u kojoj želite da budete

Svedoci smo sveopšte povezanosti, magičnog kruga uzročno-posledičnih reakcija koje naše ponašanje ima na prirodu. Svetski dan životne sredine koji se obeležava 5. juna nas podseća na to da briga o prirodi znači i brigu o svom zdravlju, a nova Vichy Aqualia Thermal lagana krema sa 97 odsto prirodnih sastojaka na to da je priroda nesebična i da nas čuva.

Vazduh, voda, klima, godišnja doba, temperaturne razlike i zagađenje, udruženi sa životnim stilom, načinom ishrane i stresom kome smo izloženi, velikim delom utiču kako na naše celokupno, tako i na zdravlje naše kože. Ipak, i nezavisno od navedenih faktora, koža svakodnevno neminovno gubi određenu količinu vode. Imajući u vidu činjenicu da se naše telo sastoji od 2/3 vode, kao i da organizam nema sposobnost da zadržava vodu kao što to radi sa mastima, lako je zaključiti da nam je potrebna svakodnevna hidratacija.

Koliko dnevno izgubimo vode iz svog organizma? Odrasla osoba svakog dana, u normalnim okolnostima ostane bez 500ml vode, dok uz fizičku aktivnost i za vreme treninga izgubi i do 2 litra vode -  na primer, u toku jednog sata trčanja, kroz kožu se izgubi čak 1,6 litara vode! Tokom zime usled nepovoljnih vremenskih uslova ova brojka iznosi 800m, a za samo jedan sat leta avionom koža će dehidrirati. Interesantna je informacija da je drugo stanje specifično i što se hidratacije tiče, pa je trudnicama neophodno 300ml više vode na dnevnom nivou.

 

Zašto? Koža se neguje na dva načina: spolja i iznutra. Ukoliko izostane jedno ili drugo, ona ne dobija sve što joj je neophodno i tako postaje osetljiva, suva i brže stari. Pored preporučene količine vode tokom dana, potrebni su joj adekvatni preparati koji dovode do hidratacije i stimulišu raspodelu vode kroz kožu lica - takozvana dinamična hidratacija.

U želji da prirodu približi vašoj koži, Vichy je u svojoj laboratoriji razvio Aqualia Thermal laganu kremu za hidrataciju normalne do mešovite kože, koja u sebi ima 97 odsto sastojaka prirodnog porekla.

Obogaćena Vichy vulkanskom vodom, ova krema jača i štiti kožu čak i kad je izložena klimatskim promenama, stresu ili zagađenju. Hijaluronska kiselina prirodnog porekla i biljni šećer manoza čine je moćnim oružjem u borbi protiv suve kože,  dok joj istovremeno pružaju 48-časovnu hidrataciju.

Kliničko ispitivanje koje je sproveo brend Vichy otkrilo je da je samo nakon mesec dana korišćenja Aqualia Thermal lagane kreme, broj tankih linija na licu smanjen za čak 11 odsto, dok je koža lica mekanija za 5 odsto.

Takođe, 82 odsto žena koje su koristile kremu mesec dana primetile su da im koža izgleda manje umorno, 88 odsto da im je koža svežija, dok je kod njih 90 odsto koža bila popunjenija. Iznenađujući je i podatak da je efekat zagađenja na koži lica umanjen za 35 odsto nakon samo jednog sata od nanošenja ove kreme.

Tu je i Vichy Aqualia Thermal gel-krema, inspirisana savremenim potrebama ljudi kao i načinom života sportistatakođe pruža 48-časovnu hidrataciju kože i čini je svežijom. Lagane teksture za mešovitu do masnu kožu a dovoljno bogate za suvu i osetljivu - Aqualia Thermal gel-krema odmah nakon nanošenja deluje na naše lice i čini ga svežijim, uz osećaj prijatnosti i ojačanja i u uslovima klimatskih promena, stresa i zagađenja.

U okviru ove linije, možete pronaći Aqualia Thermal serum za hidrataciju kože, Aqualia Thermal bogatu kremu za hidrataciju kože, Aqualia Thermal noćnu spa negu, kao i Aqualia Thermal balzam za područje oko očiju.

U nedelji kad slavimo zaštitu životne sredine, preparate oplemenjene prirodnim sastojcima Vichy je učinio dostupnijim, zato  sve Aqualia Thermal proizvode od 2. do 7. juna možete naći na apotekanet.rs po ceni nižoj za 25 odsto.

Ne zaboravite da je očuvanje prirode ujedno i zaštita vaše kože. Zahtevaju svakodnevnu posvećenost i negu, ali vas nagrađuju svetom u kom želite da živite i kožom u kojoj želite da budete.

Više informacija o proizvodima potražite na Vichy.rs.

Komentari (0)

Loading