Promo

Volonterskim akcijama za bolji svet: Kompanija NIS brine o zajednici

Volonterskim akcijama za bolji svet: Kompanija NIS brine o zajednici

story

U našim životima gotovo sve je podložno promenama – od ljudi koji nas okružuju, preko poslova i zdravlja, pa sve do finansijskog i emotivnog statusa. Ipak, jedna stvar je stalna - od svog prvog do poslednjeg udaha svi smo stanovnici planete Zemlje.

Iz tog razloga važno je da odgovorno ponašanje prema planeti učinimo ne samo navikom, već i načinom života, kako pojedinaca, tako i velikih kompanija. Kompanija NIS je odavno krenula ovim putem i veliki doprinos očuvanju prirode u ovoj kompaniji daju zaposleni angažovanjem u Klubu volontera.

Formalno osnovan 2018. godine, volonterski klub trenutno broji više od 500 ponosnih članova, koji su samo tokom prethodne godine ostvarili preko 1.700 volonterskih sati. NIS-ovi volonteri su do sada realizovali brojne akcije širom Srbije, kojima su obnovili i ulepšali prostor u kojima borave naši najmlađi sugrađani, organizovali kreativne radionice i druženje sa osobama sa smetnjama u razvoju u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Dečije srce“.

Takođe, volonteri NIS-a bili su veoma aktivni od prvog dana pandemije korona virusa, kada su pomagali svojim sugrađanima i uz poštovanje svih mera i ograničenja kretanja , uprkos tome, ostvarili su više od 500 sati volonterskog rada.

Jedna od skorašnjih aktivnosti članova Kluba volontera bila je doprema pijaće vode, koju je NIS kompanija poklonila, građanima Ivanjice i Blaca, opštinama koje su krajem juna bile najviše pogođene poplavama.

Iz NIS-a poručuju da svoju strategiju poslovanja zasnivaju na održivom razvoju i u svojim aktivnostima prepoznaju 12 od ukupno 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija čijem ostvarenju doprinose. Na taj način ova kompanija brine o zaštiti životne sredine, kao i zajednici u kojoj posluje, te na taj način doprinosi unapređenju kvaliteta života svih građana naše zemlje.

Komentari (0)

Loading