Lifestyle

Da li je filmski kvalitet fotografija i video snimaka sa telefona postao realnost?

Da li je filmski kvalitet fotografija i video snimaka sa telefona postao realnost?

 Nekada je fotografisanje podrazumevalo kabaste fotoaparate, rezervne filmove i uglavnom jednu ili dve šanse da poziramo i izgledamo lepo na slici. U današnje vreme je sve to mnogo lakše. Vrhunske fotografije se mogu napraviti, čuvati i obraditi na telefonima dovoljno malim da stanu u džep.

Na koliko visokom nivou je kvalitet kamere na telefonu, shvatimo tek kada pogledamo fotografiju i ostanemo bez daha. Tako recimo kamera na najnovijoj seriji Samsung Galaxy Note20 telefona dolazi sa 8K rezolucijom i omogućava pravljenje fotografija i video snimaka filmskog kvaliteta.

 

Budite fotograf svog doba

U svetu u kome živimo, fotografisanje je postalo sastavni deo svakog našeg dana. Kada govorimo o kameri, obično se osvrnemo na kvalitet slike, izoštrenost, mogućnosti za zoom ili intenzitet boja. Ono što je takođe važno jeste koliko brzo kamera slika i koliko joj vremena treba da obradi sliku u datom trenutku. Što je kamera brža, jednostavnije je da uhvatite spontane trenutke i stignete da slikate ono što želite. Jedan od idealnih modela za te potrebe jeste Samsung Galaxy S20 sa redizajniranom kamerom na bazi veštačke inteligencije. Zahvaljujući nona-binning tehnologiji koja kombinuje devet piksela u jedan, fotografije su izoštrene i detalji su jasno vidljivi. Svi video snimci i slike mogu se pregledati preko Samsung QLED 8K televizora i automatski čuvati na Google Photos nalogu, koji je unapred instaliran na svakom Samsung telefonu.

 

Foto-album u džepu

Današnji telefoni imaju veliku memoriju i pružaju mogućnost čuvanja velikog broja fotografija i video snimaka na samom telefonu. Ipak, često se dešava da i 8 GB RAM memorije ne bude dovoljno za sve što čuvamo. U tim situacijama, ljubitelji fotografija i video zapisa mogu čuvati podatake na Google Photos nalogu. Na ovaj način mogu biti sigurni da je sve na jednom mestu. Fotografije se dodatno mogu svrstavati po folderima, datumima ili nazivima, i na isti način ih je lakše pronaći kada je potrebno.  Takođe, postoji i opcija za pronalaženje fotografija pomoću lica osobe na slici. Korisnici to mogu uraditi tako što će ući u poseban folder sa portretima svih osoba na fotografijama, i klikom na određeno lice prelistati sve slike sa tom osobom.

 

Obrađivanje slika može biti i zabava

Uz pomoć raznih aplikacija koje nude Samsung i Google Photos, korisnici mogu obrađivati svoje fotografije na mnoštvo načina ili napraviti kolaž i spojiti više slika u jednu. Dodatno, mogu smanjiti njihovu veličinu, rotirati ih, dodati efekte ili nijansirati boje. Jedna od zabavnijih stvari je to što je od slika i videa moguće praviti i animacije. Najnoviji modeli iz Samsung Galaxy Note20 serije, pored toga što imaju vrhunsku 8K rezoluciju i proizvode snimke jednakog kvaliteta kao i filmska produkcija, imaju i S Pen olovčicu uz koju je obrada slika jednostavnija, preciznija i zabavnija.

Deljenje bez gubitka kvaliteta

Bitna stvar koju mnogi korisnici zanemaruju je gubitak kvaliteta slika prilikom slanja putem aplikacija. Ma koliko je kamera kojom se slika precizna, a fotografija jasna, prilikom slanja prijateljima, ona više ne izgleda toliko dobro. Međutim, ako se skladište na Google Photos nalogu, odatle se mogu direktno slati prijateljima ili deliti na društvenim mrežama, a kvalitet se ni najmanje ne gubi. Osim toga, tu je i opcija omogućavanja ograničenog pristupa nalogu za odabrane ljude.

Sada kada na jednom mestu imamo mali kurs fotografisanja, ostaje nam samo da uz preinstalirani Google Photos nalog i neke od najnovijih Samsung Galaxy Note20 ili S20 telefona zabeležimo i sačuvamo svoje omiljene momente.

Komentari (0)

Loading