Lifestyle

Inovacija u uređenju enterijera za novi ugao gledanja

Inovacija u uređenju enterijera za novi ugao gledanja

Savremeni način života od nas zahteva da komuniciramo što brže, radimo što više i stalno negde žurimo. Često nemamo vremena da zastanemo i da na miru uživamo u šolji omiljene kafe ili ručku natenane.

Multitasking je veština koja se danas aposlutno podrazumeva. Dakle, dok kucamo mejlove, moramo da odgovaramo na telefonske pozive, pratimo vesti, planiramo buduće obaveze i radimo brojne druge stvari u isto vreme.

Iako smo u početku možda negodovali i protivili se standardima modernog doba, ne preostaje nam ništa drugo nego da mu se prilagodimo. Zato je važno da svoj životni prostor osmislimo tako da bude multifunkcionalan. Dom, kao naša oaza mira i utočište, novim konceptom uređenja dobija potpuno novi dimenziju - prerasta u teretanu, galeriju, biblioteku, često i kancelariju i sve ono što želimo, kako bismo postigli unutrašnji i spoljašnji balans.

Ideju uređenja životnog prostora koji odogovara aposlutno svim našim životnim potrebama prati i kompanija Samsung, koja je lansirala nove modele iz svoje Lifestyle linije televizora za 2020. godinu – The Serif , The Frame i The Sero

Ove modele karakteriše istančani dizajn, koji se uklapa u svaki enterijer, ali i dobro poznata Quantum Dot tehnologija, visoka rezolucija i napredne funkcije na bazi veštačke inteligencije koje svaku sliku unapređuju do 4K kvaliteta.

#The Sero Ekvivalent životnog stila za koji ne postoje prepreke

Idealno veče, najzad ste slobodni i na miru možete da odgledate film koji vam je bio na mesečnoj  „must watch“ listi. Udobno ste se smestili u omiljenu fotelju,  sipali piće, ali avaj! Ugao pod kojim gledate nije odgovarajući.

Još dramatičniji scenario je kad vam je stan toliko mali pa nikako ne možete da pronađete mesto svom novom „najboljem prijatelju“ koji vam pruža omiljenu razonodu - gledanje filmova.

Više ne morate da brinete - stigao je "The Sero" kompanije Samsung Electronics Co. Ltd. On je mnogo više od televizora. Prvo je rotirajući model, koji je moguće postaviti vertikalno ili horizontalno, zahvaljujući inovativnim tehnološkim rešenjima poslednje generacije. Ekvivalent je životnog stila za koji ne postoje prepreke.

The Sero, što na korejskom jeziku znači vertikalni, predstavlja prvi televizor sa mogućnošću rotacije ekrana, kao i potpune promene perspektive gledanja. Za samo nekoliko sekundi ekran može od horizontalne perspektive da se prebaci u vertikalnu i obrnuto, sve u zavisnosti od potreba sadržaja koji se gleda. Ovaj televizor je specijalan i po tome što sam prepoznaje koja je najbolja rezolucija i ugao za savršeno iskustvo gledanja. 

Budući da su danas povezivanje mobilnih telefona i emitovanje sadržaja sa njih na televizorima svakodnevnica, The Sero odgovara na ovu rastuću potrebu korisnika. Prvi rotirajući televizor pruža iskustvo multifunkcionalnog uređaja na kojem sve vrste mobilnih sadržaja mogu da se gledaju upravo u onom formatu za koji su pravljeni i to u samo nekoliko koraka. Ukoliko korisnici žele da gledaju film uz klasičan bioskopski ugođaj, uz jednostavnu komandu The Sero prilagođava režim rada. 

QLED Quantum Dot tehnologija za savršene boje

Za savršenu sliku i boje na ovom modelu zadužena je QLED Quantum Dot tehnologija na bazi veštačke inteligencije, koja u skladu sa osvetljenjem i spoljašnjim okolnostima prilagođava sliku tako da u svakom trenutku bude jasno vidljiva, sa svim detaljima scena, u 4K rezoluciji.

Stilizovani digitalni sat, umetničke fotografije ili muzički plejer

Jedna od karakteristika koja The Sero čini istinskim lifestyle favoritom je Portrait mode režim rada sa pet potkategorija koje mogu da budu aktivne kada korisnik ne gleda televiziju. Tu su Clock opcija, koja televizor pretvara u veliki, stilizovani digitalni sat za prikazivanje tačnog vremena i datuma, režim Poster omogućava prikazivanje različitih savremenih umetničkih fotografija, slika i crteža. My Photo prikazuje fotografije koje su korisnici učitali sa mobilnog telefona, dok Sound Wall pretvara The Sero u muzički plejer sa vizuelnim animacijama koje prate ritam. Tu je i Cinemagraph kategorija koja u savršenoj rezoluciji na ekranu prikazuje sadržaj sličan Desktop Screen Saver animaciji na računarima.

#Model The Serif  - za one kojima je estetika na prvom mestu

Da se ovaj televizor ističe estetikom, potvrđuje ovogodišnja iF nagrada za inovativni dizajn, jedno od najprestižnijih odličja u ovoj oblasti na međunarodnom nivou. Kreiran od strane čuvenih francuskih dizajnera, braće Burule, The Serif izgleda savršeno iz svakog ugla, pa se po potrebi može pomerati po sobi. Karakteriše ga i odvojivo metalno postolje, tako da korisnik može birati hoće li televizor biti postavljen na polici, komodi, ili će stajati samostalno.

Samsung je ovom modelu pridodao NFC i AirPlay2 opcije povezivanja, kako bi korisnici mogli da slušaju muziku sa telefona na televizoru, bez suvišnih kablova. Za uživanje u moćnom zvuku na The Serif televizoru, dovoljno je aktivirati NFC aplikaciju na pametnom telefonu i položiti ga na televizor, a uređaji će se sami bežično povezati. Dodatno, AirPlay2 opcija omogućava jednostavno uparivanje sa Apple uređajima, uz korišćenje praktičnih funkcija, poput preslikavanja ekrana.

#The Frame pretvara svaki dom u galeriju

Ovaj nesvakidašnji uređaj pretvara svaki dom u galeriju, zahvaljujući elegantnom dizajnu, okviru u boji po izboru, kao i specijalnom režimu koji omogućava prikazivanje umetničkih dela iz jedinstvene Samsung prodavnice kada je televizor isključen. Novost ove godine je auto-curation opcija na bazi veštačke inteligencije, zahvaljujući kojoj Art Store aplikacija The Frame televizora može da preporuči umetnička dela u skladu sa stilom vlasnika.Kako bi svaki dom ostao uredan i bez mnogobrojnih kablova, The Frame poseduje samo jednu tanku, neprimetnu vezu koja istovremeno povezuje sve uređaje sa televizorom preko One Connect Box uređaja.

Oba modela dolaze sa Quantum Dot AI Upscaling tehnologijom koja obezbeđuje stopostotnu vidljivost boja sa više od milijardu nijansi, za besprekorno realističnu sliku i izvanredne kontraste. Pored toga, veštačka inteligencija unapređuje i prilagođava kvalitet prikazane slike 4K kvalitetu, bez obzira na trenutnu rezoluciju ili izvor sa koga se sadržaj reprodukuje. The Serif ima i sposobnost da detektuje promenu količine svetlosti u prostoriji i podesi optimalno osvetljenje, zahvaljujući funkciji Prilagodljive slike, čineći gledanje televizije prijatnijim za oko.

 

 

Komentari (0)

Loading