Lifestyle

Odabrani finalisti čuvenog Stella Artois Draught takmičenja

Autor: | 18/09/2017

Odabrani finalisti čuvenog Stella Artois Draught takmičenja

Barmeni širom Srbije pokazali umetnost točenja piva u deset koraka

Nakon regionalnih takmičenja u Beogradu, Novom Sadu, Smederevu, Kragujevcu i Nišu, odabrani su svi finalisti Stella Artois Draught takmičenja u točenju piva.

Po tri pobednika sa regionalnih takmičenja snage će odmeriti u velikom nacionalnom finalu zakazanom za 28. septembar u Vili Jelena.

Najbolji barmen će poneti titulu Stella Artois Draught Master i osvojiti put u Belgiju uz posetu čuvenoj Stella Artois pivari.

Uz dobru atmosferu i raspoloženje na svim regionalnim nadmetanjima, žiri je ocenjivao sve korake dobro poznatog belgijskog rituala u točenju piva u deset koraka počev od pripreme, načina točenja, pravljenja i skidanja pene, serviranja, kao i kombinovanja piva sa hranom što je završna tačka vrhunskog uživanja u pivu.

Stella Artois po drugi put u Srbiji organizuje takmičenje u točenju i serviranju piva koje je namenjeno profesionalnim barmenima.

Umetnost točenja piva, poznata i kao "Belgijski ritual točenja u 10 koraka“ je usavršena u Belgiji. Strogi kriterijumi i jasno definisanih koraci u procesu točenja piva garantuju da ukus piva bude savršen, kao i osećaj uživanja u ovom omiljenom piću.