Promo

Kako da pripremite ručak kao profesionalni kuvar?

20/09/2017

Kako da pripremite ručak kao profesionalni kuvar?

story

Pripremiti ukusno jelo, a pritom na brz i jednostavan način čini se kao umeće koje je rezervisano samo za vrhunske kuvare koji su majstori svog zanata. Iako se kuvanje ponekad čini kao posebna vrsta umetnosti, često zaboravljamo da su nam za ukusan obrok dovoljne samo dve stvari: inspiracija i kvalitetni sastojci.

Profesionalni kuvari su nam otkrili kako da kod kuće na brz i praktičan način pripremite ukusne recepte od Frikomovih smrznutih proizvoda, tokom pripremanja ručka u Sportskom centru Kovilovo u Beogradu, za kolege kuvare i predstavnike medija.

Vrsni kuvari su pokazali kako da na jednostavan način pripremite ukusni potaž od rendane muskatne bundeve sa vanilom i pečenim bademima, mediteransku mešavinu sa gamborima i wok mix sa piletinom.

Ukoliko ne znate šta danas da kuvate ne zaboravite da možete brzo da spremite oslić filet sa mediteranskom mešavinom i sosom od limuna, gratinirani brokoli sa parmezanom, hrono miks, pileću bečku sa kremom od spanaća, ili đuveč sa pečenim batakom. Desert kao najlepši deo ručka rezervisan je za neodoljivi čokoladni souffle sa vanila sladoledom, na kome će vam priznanje odati čak i oni najprobirljiviji sladokusci. Ukoliko ste više ljubitelj tradicionalnih slatkiša, možete vrlo brzo pripremiti knedle sa višnjama ili ukusne krofne sa džemom i čokoladom.

- Prednost Frikomovih smrznutih proizvoda je u tome što u velikoj meri olakšavaju spremanje hrane, jer je i nama kuvarima, podjednako važno kao i domaćicama kod kuće koje pripremaju hranu za svoju porodicu, da na raspolaganju imamo kvalitetne sastojke koji su već oprani i iseckani, spremni za pripremu specijaliteta. Dovoljno je samo da izvadimo kesu iz zamrzivača i pola posla je već gotovo, što značajno utiče na vreme pripreme, ali i na sam kvalitet hrane, jer je smrznuto povrće kvalitetno kao i sveže - ističe iskusni kuvar Aleksandar Ilić.