Promo

Održano finale čuvenog Stella Artois Draught Master takmičenja: Najbolja barmenka Andrijana Jovanović iz Niške Banje

Održano finale čuvenog Stella Artois Draught Master takmičenja: Najbolja barmenka Andrijana Jovanović iz Niške Banje

Najbolji profesionalni barmeni Srbije, pobednici regionalnih nadmetanja u okviru Stella Artois Draught takmičenja, odmerili su snage u velikom finalu u kome su pokazali vrhunsko umeće u točenju piva.

Titulu Stella Artois Draught Master osvojila je barmenka Andrijana Jovanović iz Niške Banje. Drugo mesto zauzeo je Vladimir Baljak iz Kostolca, dok je treće mesto pripalo Ivanu Baraliću iz Gornjeg Milanovaca. Pobednici takmičenja osvojili su put u Belgiju i posetu čuvenoj Stella Artois pivari u Luvenu.

Tokom večeri u točenju piva oprobale su se i poznate ličnosti, a među ljubiteljima ovog belgijskog piva mogli su se videti Mirka Vasiljević, Iva Štrljić, Nemanja Velikić, Dajana Paunović, Danijela i Stefan Buzurović, Slavko Beleslin, Luka Raco i mnogi drugi.

Uz dobru atmosferu i raspoloženje svih takmičara, žiri je pažljivo ocenjivao sve korake dobro poznatog belgijskog rituala u točenju piva u deset koraka počev od pripreme, načina točenja, pravljenja i skidanja pene, serviranja, kao i kombinovanja piva sa hranom. Za pripremanje hrane koja savršeno ide uz pivo bio je zadužen Dejan Stanković, predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije.

- Stella Artois je belgijsko pivo koje ima tradiciju dugu 600 godina. Namenjeno je ljudima koji zahtevaju ništa manje od savršenstva. Takmičari su opravdali naša očekivanja i večeras su nam servirali savršeno natočeno Stella Artois pivo - rekao je Danilo Pušonja, član žirija i direktor prodaje u Apatinskoj pivari.

Stella Artois i ove godine organizuje takmičenje u točenju i serviranju piva koje je namenjeno profesionalnim barmenima. Umetnost točenja piva, poznata i kao "Belgijski ritual točenja u 10 koraka" je usavršena u Belgiji. Strogi kriterijumi i jasno definisanih koraci u procesu točenja piva garantuju da ukus piva bude savršen, kao i osećaj uživanja u ovom omiljenom piću.