Promo

Olakšajte život i pružite sebi dodatnu sigurnost uz pametne uređaje

23/12/2020

Pametni uređaji za lagodan život olakšaće vam svakodnevicu. Bićete sretniji, spretniji i što je najvažnije, bezbedni!

Olakšajte život i pružite sebi dodatnu sigurnost uz pametne uređaje

Xiomi Srbija

Zamislite samo situaciju - budite se ujutru i u tom trenutku čajnik kratkim zvukom obaveštava da je temperatura vode tačno 75 stepeni, idealno za vaš omiljeni zeleni čaj. Prečišćivač vazduha zelenim prstenom obaveštava da je vazduh u domu čist a dok se krećete kroz dom, uključuju se svetla - ipak je zima, pa je i dalje mrak napolju i u 7 sati.

Nakon što ste oprali zube električna četkica vas obaveštava da ste još jednom ispunili cilj i prali zube dovoljno dugo i dovoljno detaljno. Čim ste se obukli i zaključali ulazna vrata, robot usisivač javlja da je spreman da još jednom temeljno opere i očisti dom dok vi niste tu. Zvuči kao naučna fantastika? Možda zvuči, ali je definitivno realnost današnjice.

Internet of things (IoT) ili lakše rečeno pametni uređaji za pametni dom svakodnevica su koja sve više ulazi u domove čak i u našoj zemlji. Kao što smo pomenuli, danas su i kuvala za vodu pametna, kao i električne telesne vage, četkice za zube i drugi dodaci.

Smart grejalice i prećiščavači vazduha

Robot usisivači uspešno mapiraju vaš dom i čiste ga temeljno, aktivirajući se samo onda kada vi niste kod kuće. Na vašem mobilnom telefonu šalju rezultate svog čišćenja pa možete videti njihove uspehe čak i kada ste na poslu. A ako zaboravite da ih aktivirate i to možete daljinskim putem kroz aplikaciju - taman na vreme pre nego što vam dođu gosti.

Smart sijalice

Njih možete takođe kontrolisati na daljinu ili se aktiviraju kada pored njih prođete a pametne utičnice praktično sve u kući pretvaraju u pametni uređaj. I stara lampa ili peć na ovaj način postaje “smart” - vi određujete kada ćete je uključiti ili ugasiti, opet, kroz aplikaciju ili na unapred određenom tajmingu.

Smart uređaji - Sigurnost na najvišoj lestvici 

Naravno, pametni uređaji nisu tu samo zbog ugođaja, već i zbog sigurnosti, pa postoji i zaštitna funkcija kroz senzore za prozore i vrata, senzore za požar kao i kamere koje možete posmatrati i kontrolisati takođe udaljeno, kroz aplikaciju. Na taj način možete motriti na svoj dom kada ste na godišnjem odmoru ili proveriti šta vam radi kućni ljubimac kada ste na poslu. Kamere čak imaju i dvosmernu komunikaciju kroz zvučnik i mikrofon pa možete proveriti da li su vam se deca vratila iz škole ali ih i podsetiti da uče ili podgreju ručak.

Na taj način pametni uređaji ne samo da čine vaš život lakšim i štede vam vreme na poslove koje više ne morate da obavljate ručno, već uz pomoć tehnologije, već čine život vas i vaše porodice znatno sigurnijim.

Kompanija Xiaomi jedan je od pionira i jedan od najozbiljnijih proizvođača ove opreme. Samo do 10. Januara traje velika novogodišnja akcija u kojoj svi kupci Mi 10 T serije mobilnih telefona dobijaju poklon vaučer od 3000 dinara u Mi Store Srbija i Gigatron radnjama koji mogu iskoristiti za kupovinu ili umanjenje cene bilo kojeg pametnog uređaja (Ecosystem) iz kompanije Xiaomi.

Više detalja na www.mi-srbija.rs.

 

Komentari (0)

Loading