Lifestyle

Neka vaše popodne postane sinonim za uživanje i opuštanje

Koje su prve misli koje vam prođu kroz glavu kada otvorite oči i susretnete se sa novim danom? Da li pomislite na drage osobe koje su blizu ili daleko od vas, ili na sve one zadatke koji čekaju na listi poslovnih ili nekih drugih obaveza?

Neka vaše popodne postane sinonim za uživanje i opuštanje

Možda se, u većini slučajeva, već unapred fokusiramo na kraj radnog vremena i popodnevne sate, koji su rezervisani za porodicu, prijatelje i zabavnije aktivnosti jer to nam je sinonim za sreću i trenutke za opuštanje.

Bez obzira na to da li ste jutarnji ili popodnevni tip osobe, ne sumnjamo da većina vas pomisli na šoljicu prave domaće  kafe „čim otvori oči“.  Baš ta šoljica je često naša potrebna doza motivacije, energije, naša veza sa sobom i drugima, magično usporavanje vremena za one važne stvari ili za one svakodnevne sitnice, ne samo ujutru već i u svakom delu dana.

Nakon što završimo sve obaveze, hajde da odlučimo da priuštimo sebi neprocenjivi osećaj uživanja u gutljaju popodnevne kafe, koja će probuditi sva čula i podići nam nivo energije koji je dotadašnjim aktivnostima narušen. Zastanimo tada na trenutak ili dva i zapitajmo se šta je ono što nas najviše ispunjava, čemu već toliko dugo želimo da se posvetimo, a nikako da „uhvatimo“ vremena za to.

Deljenje popodnevnih trenutaka sa najmilijima ima posebnu draž, zato ga započnite razgovorima sa članovima porodice, pitajte ih kako su proveli dan. Pozovite prijatelje i oraspoložite ih nekom duhovitom pričom. Budite tu za njih, a sigurno će i oni pružiti vama oslonac kad zatreba. Ništa nije preče od momenata koje treba da posvetimo svemu što predstavlja prioritet u našim životima. Zato, neka šoljica domaće Grand kafe bude poziv na druženje i podsetnik na ono za šta jednostavno moramo da imamo vremena.  Jer neretko se dešava da se izgubimo u onoj rečenici „Samo još ovo da završim, pa ću da nađem vremena za...“.

Foto: Grand Kafa

 

Hajde da odlučimo da imamo vremena za ono što je stvarno važno! Ne sutra ili sledeće nedelje nego sada.

Baš ovog popodneva.

Iskoristimo naša popodneva za nove ili stare interesantne hobije. Postoje različite zanimljive tehnike crtanja ili slikanja, koje će sigurno osloboditi vašu kreativnost i u koje možete uključiti i najmlađe članove porodice. Ne sumnjamo da će ovo biti odlična prilika za mnogo smeha i zabave. Ako biste usput i da se zasladite, pravac u kuhinju, i u potragu za receptima za najukusnije kolače i pripremite ih zajedno sa ukućanima. Sigurni smo da u vašoj kući postoji mnoštvo sastojaka koje možete iskoristiti za pravljenje jednostavnih kolača, a uz šoljicu omiljene kafe, uživanje u njima će biti potpuno.

A ako ponekad osećamo i potrebu da ostanemo sami sa sobom, i to je sasvim u redu. Želimo samo udobno da se smestimo u neki kutak svog doma, maštamo, sanjarimo ili konačno nastavimo čitanje knjige koju nikako da dovršimo već nekoliko nedelja. Ili možemo da „prelistamo“ i šta to ima novo na sajtu Grand kafe, pronađemo brojne zanimljive tekstove na različite teme. Uz to, iskoristimo ga da skuvamo domaću kafu baš onakvu kakvu je volimo i polako uživamo u svakom gutljaju. Ovakvi rituali su veoma značajni za „punjenje baterija“, kako ne bismo izgubili sebe u svakodnevnom vrtlogu situacija sa kojima se susrećemo.

I zato svako popodne nađite jedan trenutak za sebe, one i ono sto volite. Neka popodne bude novi početak dana, koji ljubomorno čuvamo i koristimo na najbolje moguće načine. Vreme je dragoceno, zakuvajte vašu omiljenu Grand kafu i uživajte u onome što je zaista važno!

Komentari (0)

Loading