Lifestyle

Pravo uživanje u odmoru samo sa Mastercard karticom

Otkrivamo vam korisne savete kako da pametno koristite svoju platnu karticu dok ste na odmoru u inostranstvu

Pravo uživanje u odmoru samo sa Mastercard karticom

Vrelina letnjih dana, velika želja da nađemo idealno mesto za odmor i uživanje na kojem ćemo se odmoriti od aktuelnosti i nakratko zaboraviti na koronu dodatni su podstrek da letovanje u inostranstvu organizujemo što bolje. Toliko je novih mogućnosti kao i dobra stara poznata mesta u okruženju gde je moguće dobro i kvalitetno provesti odmor. Odlučite li se da putujete preko granice, imajte na umu da nije svejedno na koji način plaćate robu i usluge, a platne kartice su sigurno opcija koja vam pruža komfor, sigurnost i jednostavnost. Mastercard vam donosi nekoliko praktičnih saveta kako bi korišćenje platnih kartica u inostranstvu bilo bezbrižno i praktično, a vi imali više neprocenjivih trenutaka za sebe, drage osobe i pravi odmor.

  • Pre svega, izaberite karticu koju ćete nositi sa sobom na odmor imajući u vidu njihove osnovne karakteristike – debitna kartica vam omogućava da plaćate sredstvima koja su vam dostupna na računu, dok kreditna kartica omogućava pristup dodatnim sredstvima u formi pozajmice koju kasnije otplaćujete banci na rate. 
  • Sve Mastercard kartice su prihvaćene na preko 80 miliona trgovačkih lokacija u 210 zemalja i teritorija širom sveta, svuda gde vidite jasno istaknute Mastercard i Maestro logoe. Drugim rečima – sva vaša plaćanja odvijaju se na isti način i preko iste sigurne  mreže za obradu plaćanja bez obzira na to koja destinacija je vaš izbor.
  • Najavite svojoj banci da ćete putovati u inostranstvo kako biste izbegli nenamerno odbijanje plaćanja karticom. Takođe, sa bankom proverite da li postoje neki dnevni limiti potrošnje po kartici, kao i kolike su provizije za plaćanja i podizanje gotovine na bankomatu, i imajte u vidu da je ova druga opcija obično skuplja i nepraktičnija varijanta – uostalom, da li zaista želite da trošite dragoceno vreme na odmoru u potrazi za bankomatom svoje matične banke?
  • Plaćajte beskontaktno. Plaćanje prislanjanjem kartice ili mobilnog telefona na kome imate aktiviranu opciju mobilnog novčanika je brzo i jednostavno, potpuno sigurno i zdravstveno bezbednija opcija koju preporučuje i Svetska zdravstvena organizacija. Bonus savet – kada plaćate beskontaktno, možete zaboraviti na sitne kovanice koje ne možete da razmenite i sa kojma ne znate šta da radite kada se vratite kući. 
  • Ne zaboravite i one opšte savete prilikom korišćenja kartica. Nemojte nikome davati svoju karticu da umesto vas plaća kako biste izbegli moguće zloupotrebe. Poželjno je da proverite račun odnosno slip koji dobijete prilikom plaćanja i sačuvajte ga dok ne dobijete mesečni izvod iz banke. Podatke u vezi sa karticom - broj kartice, PIN i CVC2 kod sa poleđine kartice nemojte govoriti drugima i nemojte ih fotografisati i objavljivati na društvenim mrežama. 
  • Upoznajte se sa besplatnim benefitima koje možete da iskoristite. Kao korisnika Mastercard premium kartica, očekuje vas i dodatni spektar usluga povezanih sa putovanjima - uključuje besplatan pristup poslovnim salonima na aerodromima u Beogradu, Sarajevu i Beču, jedan dan besplatnog parkinga na beogradskom aerodromu i brzu traku za kontrolu pasoša na istom aerodromu.

Mastercard vam želi lep odmor i mnogo neprocenjivih trenutaka!

 

Komentari (0)

Loading