Lifestyle

INTERNACIONALNI SPEKTAKL NA OTVARANJU JESENJEG “SERBIA FASHION WEEK”-a

Povratak revijama uživo, pred publikom koja se poslednjih gotovo dve godine uželela velikih modnih manifestacija, “Serbia Fashion Week” koji se u Novom Sadu održava od 25. do 29. septembra, označiće revijom visoke mode.

INTERNACIONALNI SPEKTAKL NA OTVARANJU JESENJEG “SERBIA FASHION WEEK”-a

Na spektakularnom otvaranju naše nacionalne nedelje mode 25. septembra na reprezentativnoj lokaciji u zgradi Muzeja Vojvodine, svoju novu kolekciju predstaviće gost iz inostranstva, podsećajući na to da SFW od svog prvog izdanja u jesen 2013. godine ima internacionalni karakter. Drugog dana ovogodišnjeg “Serbia Fashion Week”-a, slede revije popularnih brendova uz brojna poznata lica iz javnog života, na terasi najvećeg tržnog centra u regionu – Promenadi. Uz poštovanje svih epidemioloških mera koje će biti na snazi, nacionalna nedelja mode nastavlja se 27. septembra revijama domaćih dizajnera koji će na krovu Novog Sada, kako mnogi nazivaju terasu TC Promenada, prikazati svoje nove kolekcije. 

S obzirom na to da SFW od svog početka posebno neguje i edukativne aktivnosti, pratetći programi na koje je publika, ali i svi oni koji se profesionalno bave modnom i tekstilnom industrijom navikla, neće izostati no ovoga puta. Pretposlednjeg dana, 28. septembra biće otvorena izložba čija tema je održiva moda, a slogan Sačuvajmo planetu. U okviru pratećeg programa ovog izdanja SFW najznačajnija je online konferencija koja se organizuje u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja. Ovom konferencijom 29. septembra biće zatvoreno jesenje izdanje “Serbia Fashion Week”-a uz nadu i nagoveštaje da će brojnim iznenađenjima koja se već pripremaju za naredno proleće SFW svojim programom obogatiti program i sadržaj projekta – Novi Sad – evropska prestonica kulture.

Predstojeće izdanje „Serbia Fashion Week“-a priprema se u znaku fantastične energije koju je sa Sicilije ponelo 10 domaćih dizajnera koji su u organizaciji SFW krajem avgusta predsavljali srpsku kreativnost na sicijijanoskoj nedelji mode. Već na samom početku “Serbia Fashion Week” imao je potpisane protokole o saradnji sa nacionalnim savetima za modu osam evropskih država, a ovogodišnje izdanje dočekuje sa ukupno 34 potpisanih ugovora sa državama sa svih kontinenata. Time SFW, kao jedina licencirana nedelja mode u Srbiji istrajava u želji da srpsku modu predstavi svetu, a svetsku prikaže domaćoj publici. I ne samo to, nego i u ovim teškim vremenima u kojima vladaju brojna ograničenja, SFW potpisivanjem novih ugovora osnažuje svoje temelje i učvršćuje poziciju jednog od svetskih lidera kada je reč o modi. 

Promo

 

Komentari (0)

Loading