Lifestyle

Da li znate koliko je magnezijum važan mineral?

Magnezijum je jedan od najvažnijih minerala u našem organizmu koji je potreban za više od 300 telesnih funkcija.

Da li znate koliko je magnezijum važan mineral?

Magnezijum doprinosi normalnom radu mišića, potreban je za dobro funkcionisanje nervnog sistema i psihe, a poseban značaj ima i u stvaranju energije, smanjenju umora i iscrpljenosti. Preporučena količina magnezijuma za većinu populacije na dnevnom nivou je između 300 i 400 mg, ali mnogi ne unose adekvatnu količinu ovog izuzetno važnog minerala. Brojna istraživanja i stručnjaci ukazuju na to da je hronično nedovoljan unos magnezijuma povezan sa brojnim zdravstvenim komplikacijama i zbog toga sve više slušamo i čitamo o tome koliko je važno da se te navike promene.

Upravo zbog toga, sa porastom svesti o magnezijumu kao mineralu od vitalnog značaja za čoveka, na tržištu se mogu naći različiti proizvodi u koje je ovaj mineral dodat. Ali, pre nego što odaberete adekvatnu suplementaciju za sebe, važno je da znate da nije svaki spoj magnezijuma isti. Postoje vode i napici koji se tehnološkim procesima obogaćuju sintetičkim spojevima magnezijuma, poput magnezijum oksida, sulfata, laktata i drugih, jer se on izvorno u njima ne nalazi. Svaki od tih dodatih spojeva je specifičan i različito se apsorbuje i koristi u organizmu, a neki se, poput magnezijum sulfata (tzv. gorka so), tradicionalno koriste za probavu jer u crevima imaju laksativno dejstvo.

Prirodna mineralna voda Mg Mivela dugotrajnim prolaskom kroz podzemne geološke slojeve, Mg Mivela se potpuno prirodno obogaćuje značajnom količinom magnezijuma. Otapanjem minerala, stvara se prirodan kompleks jona u kojima je dominantna ravnoteža magnezijuma i hidrogenkarbonata. Specifičnost ovog oblika je efikasna apsorpcija u organizmu, bez laksativnog delovanja, pa je Mg Mivela jedinstveni prirodni izbor za svakodnevnu funkcionalnu hidraciju sa dodatnim benefitom.

Konzumiranjem prirodno funkcionalne mineralne vode Mg Mivela tokom dana, može se povećati unos magnezijuma na preporučenu količinu, iz prirodnog izvora. Ako ste skloni tome da uvek prvo birate prirodne izvore vitamina i minerala, onda je Mg Mivela izbor sa kojim ne možete pogrešiti kad je u pitanju magnezijum, a mogu je piti i deca i odrasli.

Promo

 

 

Komentari (0)

Loading