Lifestyle

Samsung definiše mogućnosti životnog stila s globalnom ekspanzijom Bespoke serije uređaja na Bespoke Home 2022 virtuelnom događaju

Kompanija Samsung Electronics proširuje viziju Bespoke doma predstavlljajući nove prilagodljive mogućnosti dizajna, pametnije opcije povezivosti kao i produženje životnog ciklusa proizvoda i druga održiva rešenja

Samsung definiše mogućnosti životnog stila s globalnom ekspanzijom Bespoke serije uređaja na Bespoke Home 2022 virtuelnom događaju

Beograd – 8. jun, 2022 – Kompanija Samsung Electronics, bila je domaćin Bespoke Home 2022, globalnog virtuelnog događaja na kome je predstavljena nova linija Bespoke uređaja. Ovogodišnja tema izgrađena je na konceptu proširenja prostora, iskustva i vremena kako bi se pružio doživljaj života u domu koji prevazilazi standardne kućne uređaje.

 

“Pozitivan odziv na prošlogodišni Bespoke Home događaj pokazao nam je da našu viziju za bolji život u domu kroz inspirativni dizajn, prilagođavanje i inteligentnu povezanost priželjkuju ljudi širom sveta. Ove godine, uzbuđeni smo što ćemo graditi svoju viziju nudeći korisnicima više mogućnosti da se izraze, dožive povezane pogodnosti i budu održivi unutar sopstvenog doma uz Bespoke uređaje“, izjavio je JaeSeung Lee, predsednik i rukovodilac sektora za poslovanje digitalnih uređaja, Samsung Electronics.

Promo

 

Bespoke Home 2022 ekspanzija

Ove godine Samsung nudi holističko iskustvo širenjem Bespoke koncepta na ceo dom. U središtu pažnje su unapređeni uređaji sa elegantnim bojama, ažuriranim karakteristikama i vrhunskim završnim obradama. Novost u ovoj liniji je globalno lansiranje Bespoke AI mašine za pranje i sušenje veša kao i novih Bespoke kuhinjskih uređaja.

Za evropsko tržište, ta linija uključuje potpuno nove Bespoke rerne na bazi AI tehnologije koje će biti predstavljene u drugoj polovini 2022. godine. Bespoke rerna nudi povezane karakteristike preko aplikacije SmartThings, čineći kuvanje jednostavnijim i efikasnijim. AI Pro Cooking™ tehnologija može prepoznati sastojke, optimizovati postavke u skladu sa tim i pratiti hranu dok se peče, a sve kako bi sprečilo da ona bude previše ili nedovoljno pečena. Funkcija Dual Cook Steam™ korisnicima omogućuje pripremu zdravijih jela na pari i obroka u rerni uz pomoć korišćenja različitih postavki u isto vreme. Osim toga, funkcija Sense-to-Open jednostavno otvara vrata rerne samo jednim dodirom, kome donosi elegantan i minimalan dizajn sa ravnim vratima bez ručki. Ostatak Bespoke linije, uključujući mašinu za pranje posuđa i indukcijsku ploču za kuvanje, biće dostupan u drugoj polovini 2022. godine.

Promo

 

Nove Bespoke AI mašine za pranje i sušenje veša biće opremljene najnovijim Samsung tehnologijama za uštedu energije i ekološki osvešćenim funkcijama, uključujući AI Ecobubble™, AI Wash i SpaceMax™.

Takođe, Samsung je na događaju prikazao kako se Bespoke dizajn razvijao kroz različite saradnje poput konkursa za dizajn, saradnje sa umetnicima i ekskluzivne panele prikazujući Bespoke prilagodljive mogućnosti. Samsung je sarađivao i na posebnim projektima za dizajn Bespoke frižidera s poznatim umetnicima, poput Andyja Rementera i Alexa Probute, donoseći novi nivo personalizacije uz nedavno predstavljenu MyBespoke uslugu u SAD-u. MyBespoke će korisnicima ponuditi mogućnost dizajna i izrade prilagođenih, jedinstvenih ploča frižidera s francuskim vratima po narudžbini. Samsung MyBespoke ploče po narudžbini biće dostupne kasnije ove godine u SAD-u.

Promo

 

Pametniji i praktičniji život u kući

Bespoke povezano iskustvo više je od pukog upravljanja uređajima putem aplikacije. Reč je o stvaranju personalizovanih doživljaja povezanog doma korišćenjem AI tehnologije kako bi život u njemu bio praktičniji za korisnike. U tu svrhu, Samsung ovog juna globalno pokreće SmartThings Home Life, hub za povezivanje koji kombinuje šest osnovnih kućnih usluga: kuvanje, energija, nega odeće, nega kućnih ljubimaca, briga o vazduhu i domu. Uz SmartThings Home Life korisnici će moći da prilagode način na koji njihovi uređaji rade zajedno na osnovu usluga koje su im potrebne.

SmartThings će takođe igrati ključnu ulogu u Samsung partnerskom programu s kompanijom ABB, za razvoj holističkog rešenja za pametnu gradnju. Ova saradnja, kombinovaće Samsung SmartThings aplikaciju i ABB free@home® rešenje za neprimetno povezivanje s postojećim sistemima upravljanja imovinom korisnika. U drugom koraku, saradnja će omogućiti korisnicima povezivanje niza uređaja za bolje prebacivanje električnog opterećenja kroz centralizovani sistem. Ovo donosi prednosti poput uštede energije i novca, kao i smanjenja emisije CO2, dok dodatno proširuje pristup SmartThings aplikaciji i najnovijoj tehnologiji pametnih kuća u celom svetu.

 

Održivost od početka do kraja

Posvećenost očuvanju životne sredine dugo je bila srž dizajna Samsung proizvoda. Najnoviji Bespoke uređaji nisu izuzetak, svi su dizajnirani imajući na umu održivi životni ciklus proizvoda od početka do kraja.  

Samsung Bespoke uređaji napravljeni su da budu što efikasniji i održiviji. Počevši od proizvodnje, na primer, Samsung nastoji da spreči zagađenje smanjujući otpad koji nastaje iz fabrika, uključujući fragmente stakla. Takođe, reciklira tečne materijale, kao što su otpadno ulje i boje, u gorivo kako bi moglida se  kasnije ponovo koriste. Zapravo, Samsung proizvodni pogoni za digitalne uređaje u Koreji postigli su stopu recikliranja industrijskog otpada od 93% u 2019, koja je porasla na 98% u 2021. godini. Samsung će nastaviti da povećava stopu recikliranja i u budućnosti.

Što se tiče isporuke proizvoda, Samsung suzbija preteranu zavisnost od prirodnih resursa korišćenjem ekoloških kutija za pakovanje koje korisnici mogu da koriste u druge namene. Takođe, Samsung nudi digitalne priručnike putem QR kodova koji smanjuju upotrebu papira.

Održive karakteristike nastavljaju da rade dok je uređaj u upotrebi. Samsung frižideri koriste napredni inverterski kompresor dok Samsung mašine za pranje veša koriste prednosti tehnologije poput AI Ecobubble™. Uz ove inovativne tehnologije, Samsung je uspeo da smanji potrošnju energije frižidera za 67%[1] od 2000. do 2020. i 53%[2]  za mašine za veš s bubnjem od 2011. do 2020. godine. Rezultat ovih napora prepoznat je certifikatima Energy Star. Za Samsung korisnike to znači smanjenje troškova energije uz smanjenje efekta staklene bašte.

Usluga SmartThings Energy takođe može pomoći korisnicima u uštedi energije praktičnim isključivanjem uređaja kada se ne koriste, kao i podešavanjem roletni i klima uređaja, smanjujući rasipanje energije uz stvaranje održivih navika kod kuće.  

Promo

 

Konačno, za svaki kućni uređaj, pravilno odlaganje na kraju njegovog životnog ciklusa od najveće je važnosti u celom procesu održivosti. Osiguravajući dugotrajnije kućne uređaje, počevši od jula, Samsung nudi 20-godišnju garanciju[3], najduže koje Samsung nudi u Europi i SAD-u za ključne komponente uređaja kao što su motori s digitalnim inverterom i digitalni inverterski kompresori za Bespoke uređaje. Osim toga, zahvaljujući Bespoke modularnom dizajnu, korisnici mogu da prilagode izgled svojih uređaja kod kuće kada se zažele promene, umesto da kupuju nove.

Takođe, Samsung proizvodi dizajnirani su da budu fleksibilni, izdržljivi i efikasni, produžujući životni ciklus proizvoda uz smanjenje otpada. Ovi napori odražavaju odluku kompanije Samsung da pomogne u stvaranju održivije budućnosti.

# # #

 

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefinira svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sustava i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.

_____________________________

[1] Potrošnja električne energije Samsung zamrzivača (sa zamrzivačem na dnu) smanjena je za oko 67% od 2000. godine (prvo vreme lansiranja frižidera s donjim delom u Europi) do 2020. godine. Upoređeni modeli za izračunavanje potrošnje električne energije po neto litri kapaciteta (na osnovu EU Energy label) su SL39SP3/XEU prodati 2000. i RB37R5**R** prodati 2020. godine.

[2] Potrošnja električne energije Samsung mašine za pranje veša (tip bubnja) smanjena je za oko 53% od 2011. godine (primenjena novom revidiranom energetskom regulativom u Europi) do 2020. godine. Uspoređeni modeli za računanje potrošnje električne energije (na temelju EEI-a iz EU energetskog izveštaja) su WF0704L7W prodat 2011. i WW12R640U0M 2020. godine.

[3] 20-godišnja garancija za digitalni inverter motor i digitalni inverter kompresor dostupno je za frižidere i mašine za pranje veša u evropskoj regiji i mašine za pranje veša u američkoj regiji.

Komentari (0)

Loading