Lifestyle

Pozitivna inicijativa kompanije Dijamant: Projekat "Mladi poslastičar" uskoro počinje u stručnim školama u Srbiji

Pozitivna inicijativa kompanije Dijamant: Projekat "Mladi poslastičar" uskoro počinje u stručnim školama u Srbiji

Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, kompanija Dijamant iz Zrenjanina pokreće projekat „Mladi poslastičar“, u saradnji sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, čiji su ciljevi edukacija i motivacija budućih mladih poslastičara koji treba da postanu vrhunski majstori u svom zanatu. Ovaj projekat, koji će se u prvoj fazi sastojati od praktičnih radionica koje će voditi ambasador kompanije Dijamant, Zdravko Gavrilović i internih školskih takmičenja u kojima će učestvovati učenici, biće sproveden u stručnim školama u Zrenjaninu, Beogradu, Pančevu, Vrnjačkoj Banji i Nišu.

Ne samo što će budući poslastičari imati priliku da kradu trikove i tajne od Zdravka, čijim su se poslasticama sladile mnoge poznate ličnosti poput Stinga, princa Čarlsa, Novaka Đokovića i Aleksandra Đorđevića, već će se i takmičiti u pripremi kolača i torti. Da priprema i realizacija budu uspešne pobrinule su se kompanija Dijamant i ljubav, naravno, koja se uvek u sve meša. Prave i iskusne domaćice znaju da su osim dobrog recepta i tačne mere, za kolač neophodne i kvalitetne namirnice, zato Dijamant nije želeo da buduće poslastičare na samom početku slatke avanture izneveri. Sve što im bude bilo potrebno biće im nadohvat ruke – na prvom mestu stoni margarini i ulje. Svaka škola dobiće svoje pobednike koji će potom učestvovati na završnom takmičenju u Beogradu.

- Poslastičarstvo je prava umetnost, divan zanat koji, u vremenu koje briše sve pred sobom, ne sme da ne stane. Zašto bi neko postao poslastičar? Brojni su razlozi, a ja vam navodim samo neke – druge ljude činite srećnim, stvarate mala remek-dela, svaki put nešto drugačija, putujete, uvek imate keca u rukavu kako da iznenadite dragu osobu kada zaboravite da joj kupite poklon. Ovo je zaista pozitivna inicijativa kompanije Dijamant kojoj sam se sa zadovoljstvom priključio. Potrebni su nam poslastičari da nam život bude slađi- rekao je Zdravko Gavrlović.

- Prirodno je da jedna kompanija koja iza sebe ima dugu tradiciju i koja je lider u proizvodnji stonih margarina ulaže u buduće poslastičare i trudi se da očuva vrednosti tradicije ovog zanata. Ne samo da su nam na prvom mestu važni kvalitet i bezbednost naših namirnica, kao i zadovoljstvo naših potrošača, podjednako nam je važno da bude što više iskusnih poslastičara koji će nastvaljati slatke tradicije kod nas u zemlji – izjavila je Tatjana Đokanović iz kompanije Dijamant.

U takmičenjima koja su pred učenicima, pobediće ne samo vešte ruke, kreativnost i predanost, već, na prvom mestu, ljubav prema poslu kojim se bave ovi srednjoškolci. Čini se da upravo ta ljubav u profesiji ponekad nedostaje i zato će Zdravko Gavrilović i kompanija Dijamant kroz ovo slatko putovanje pokušati upravo tome da nauči ove mlade ljude. Osim ove životne lekcije, pobednik će dobiti i finansijsku podršku od kompanije Dijamant, koja će mu biti isplaćivana u roku od godinu dana, a možda će poslužiti upravo za usavršavanje njegovog zanata ili pokretanje sopstvenog poslastičarskog projekta.