Promo

2023 - godina važnih jubileja u Španiji

Španski turizam se oporavio od snažnog udarca izazvanog pandemijom koronavirusa i u 2022. godini zabeležio posetu od 71,2 miliona stranih turista

2023 - godina važnih jubileja u Španiji

Promo

Putnici iz našeg regiona su iz godine u godinu sve brojniji. Zahvaljujući letovima Er Srbije koji će ove godine povezivati Beograd sa Madridom, Barselonom, Valensijom, Malagom i Palma de Majorkom, Turistička organizacija Španije očekuje veći broj srpskih gostiju u 2023. i najavljuje intenzivnu promotivnu kampanju u našoj zemlji.

Promo

 


Španija je među vodećim zemljama u međunarodnom turizmu. Kada je u pitanju ležerni turizam, Španija je najuspešnija destinacija na svetu, a razloga za vodeću poziciju je mnogo: ona ima 53 rezervata biosfere uvrštenih na Uneskovu listu, četvrta je svetska destinacija na Uneskovoj listi svetske baštine, a čak 250 restorana poseduje ukupno 350 Mišelinovih zvezdica. Ali, najvažniji razlog zbog kog je ova zemlja líder u međunarodnom turizmu zapravo je njena otvorenost, srdačnost i gostoljubivost, kao i snažna posvećenosti španskog turizma društvenoj, ekonomskoj i ekološkoj održivosti.

Promo

 


Turistička organizacija Španije očekuje da će u 2023. godini zabeležiti još veći broj inostranih gostiju nego u prepandemijskoj 2019. godini, pre svega zahvaljujući bogatom kulturnom programu koji je pripremila. 2023.
je godina važnih jubileja za Španiju. Obeležava se 50 godina od smrti Pikasa čija je umetnost definisala 20. vek. Tim povodom će biti organizovane brojne izložbe i kulturne manifestacije u gradovima koji čuvaju posebnu vezu sa ovim univerzalnim umetnikom kao što su njegova rodna Malaga, Korunja, Barselona, Madrid i Bilbao.

Navršava se i 100 godina od smrti još jednog važnog slikara, Hoakina Sorolje, poznatog kao slikara svetlosti, koji je kao niko drugi pre ili posle njega slikarski oživeo svetlost Španije i Valensije, svog rodnog grada. Ovaj jubilej biće proslavljen posebnim izložbama, vođenim obilascima i tematskom gastronomijom.

Promo

 

Impozantna arhitektura Barselone svoju slavu ne duguje samo Gaudiju, već i poznatom katalonskom modernisričkom arhitetkti Domeneku i Muntaneru (Domènech i Montaner) čija će se 100. godišnjica smrti obeležavati upravo u Barseloni, a grad je pripremio tematske pešačke rute kako bi turisti mogli samostalno
da istražuju Barselonu i uživaju u njoj.

- Zahvaljujući direktnim letovima srpske nacionalne avio-kompanije do pet destinacija u Španiji, sada smo
vam još biliži, a mi ćemo vas dočekati raširenih ruku i učiniti sve da doživite nezaboravno putovanje - istakla
je tokom Sajma turizma u Beogradu Izabela Garanja (Isabel Garaña), savetnica za turizam Ambasade Španije i direktorka Španske agencije za promociju turizma.

Promo

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading