Lifestyle

Šta je INVERTER i zašto bi vaš sledeći klima uređaj trebalo da ga ima

Štedite struju čak i dok se grejete ili hladite

Šta je INVERTER i zašto bi vaš sledeći klima uređaj trebalo da ga ima

Promo

Prilikom izbora klima uređaja, sve češće se susrećemo sa terminom INVERTER i inverter tehnologijom. Ona pruža, pored mogućnosti grejanja i hlađenja, i preciznu regulaciju željene temperature i značajnu uštedu električne energije - do čak 30 procenata!

Promo

 

Ovo su samo neki od razloga zašto su inverter uređaji upravo uređaji budućnost, a mi vam otkrivamo sve što bi trebalo da znate o njima, i to u trenutku kad su inverter klima uređaji pristupačniji, nego ikad.

Promo

 

Razlike između klasičnih klima i uređaja sa inverterom

Pre nekoliko godina, većina klima uređaja imala je kompresore koji rade po principu uključen-isključen ili one koji imaju samo jednu brzinu. U situaciji kada je potrebno samo lagano održavanje temperature u prostoriji - kompresor će raditi punom snagom sve dok se željena temperatura ne postigne, a kada se to dogodi, on se u potpunosti isključuje. Kasnije, kada ponovo želite da se temperatura promeni i vi poželite ponovo da se rashladite, morate opet da uključujete uređaj i ceo proces se ponavlja.

Promo

 

Kod inverter klima je sistem rada drugačiji, jer one će raditi punom snagom sve dok se u prostoriji ne postigne željena temperatura. Kada dođe do toga, uređaj sa inverterom će prilagoditi, odnosno smanjiti svoj učinak tako da bude dovoljan za ravnomerno održavanje željene temperature. Na taj način se izbegavaju nagle promene temperature prostora i nema čestog uključivanja i isključivanja uređaja, koje dodatno opterećuje strujnu mrežu, pa se na taj način i štedi struja.

Promo

 

Specifičnosti klima uređaja sa inverterom

Inverterski uređaji pružaju mogućnost grejanja čak i na veoma niskim spoljnim temperaturama, do -20°C. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji izbegavaju se nagle promene sobne temperature i omogućava se ušteda električne energije. Nema ni čestog uključivanja i isključivanja uređaja, što dodatno doprinosi smanjenju potrošnje.

Promo

 

Inverterska tehnologija ima tradiciju dugu gotovo pola veka, a jedan od pionira u ovoj oblasti je Hisense koji je prvi plasirao ovakve uređaje u Kini. U saradnji sa Hitachi kompanijom iz Japana, Hisense je napravio revoluciju na tržištu i postao sinonim za inovativnu invertersku tehnologiju.

Promo

 

Promo

 

Nova, Hisense 360° DC inverterska tehnologija je najsavremenija tehnologija koja omogućava inteligentan rad klima uređaja i smanjuje energetske gubitke. Zbog ovoga kompresor radi lakše i efikasnije, kontrola temperature je preciznija, a buka je niža.

Promo

 

Samočišćenje, ekološki gas i Wi-Fi upravljanje

Hisense Easy Smart inverter klima garantuje savršen odnos temperature i vlažnosti vazduha tokom celog dana, dok se moderan dizajn sa diskretnim, ali jasnim digitalnim prikazom uklapa u bilo koju prostoriju nenametljivo i skladno. Takođe, ovi klima uređaji ne zahtevaju ulaganje u održavanje, jer imaju opciju samočišćenja. Zahvaljujući novoj generaciji premaza, nakupljena prašina i mikroorganizmi mogu da se uklone sa aluminijumske površine isparivača kroz ciklus zamrzavanja i odmrzavanja. Prilikom isključivanja, ventilator unutrašnje jedinice će nastaviti da radi produženo 30 sekundi kako bi se osušio isparivač i očistio uređaj.

Promo

 

Oba modela Hisense Easy Smart inverter klima  (9 i 12 BTU) deklarisani su na A++ energetski razred i koriste ekološki gas R32, koji je efikasan i zeleniji za korišćenje. Gas R32 je ima veći kapacitet hlađenja na istoj zapremini. To znači da je potrebna manja količina sredstva za hlađenje u svakom uređaju, pa se tako smanjuje i globalno zagrevanje. Prednosti ovog gasa su to što nema uticaja na ozon u vazduhu, ima 66 odsto niži uticaj na globalno zagrevanje od gasa R410A, veću energetsku efikasnost, veća termalna provodljivost i veći kapacitet hlađenja.

Ukoliko želite da koristite klima uređaj sa bilo kog mesta daljinski, odnosno da ga uključite dok se vraćate kući da rashladi ili ugreje prostoriju, postoji opcija dodavanja Wi-Fi modula (oba modela su WI-FI READY i podržavaju HiSmart aplikaciju za kontrolu putem mobilnog uređaja).

Promo

 

Mnoštvo zgodnih, dodatnih opcija

Filter sa aktivnim ugljem dolazi, takođe u oba Hisense Easy Smart modela, koji pomoću čestica uklanja hemikalije, isparenja i duvanski dim. Ovo je savršeno rešenje za eliminisanje “teškog“, isparenjima opterećenog vazduha i omogućava uživanje u svežem i čistom vazduhu. Zahvaljujući mnogim inovacijama ovi klima uređaji imaju i nizak nivo buke, koji može biti i svega 19 decibela i pomoći vam da stvorite mirno i prijatno okruženje dok hladite ili grejete omiljeni prostor.

Neke od dodatnih opcija ovih modela su i prilagođavanje temperature daljinskim upravljačem po zonama, automatsko uključivanje, noćni režim za uštedu energije, automatsko restartovanje (u slučaju nestanka struje), automatsku dijagnostiku i zaštitu, kao i Smart režim sa logičkim algoritmom koji određuje način rada klima uređaja i najbolja podešavanja za brzinu ventilatora.

Promo

 

Klima uređaj Hisense Easy Smart CA25YR03G (9 BTU) prodaje se po ceni od 48.990 RSD, dok je model CA35YR03G (12 BTU) 49.990 RSD. Oba modela dostupna su na Hisense Srbija sajtu, gde se nalaze detaljne specifikacije i u Hisense-Gorenje prodajnim centrima širom zemlje.

Komentari (0)

Loading