Lifestyle

Otvoren letnji bioskop ispred Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu

Autor: | 19/06/2017

Otvoren letnji bioskop ispred Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu

Uz projekciju domaćeg kratkometražnog filma "Izlaz u slučaju opasnosti“ zvanično je otvoren novi letnji bioskop na platou isperd Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu

Od 2011. godine, na globalnom nivou, komapnija Pernod Ricard sprovodi inicijativu “Dan odgovornosti” u okviru koje organizuje društveno odgovorne akcije u svim zemljama širom sveta u kojima posluje. Oslanjajući se na ove vrednosti i želju za boljim životom, zaposleni u Pernod Ricard Srbija i ove godine priključili su se akciji i učestvovali u renoviranju dela Fakulteta dramskih umetnosti kako bi studentima obezbedili udobniji i lepši prostor za rad i druženje. Pored toga, oni su i donirali deo opreme potrebne za formiranje letnjeg bioskopa ispred fakulteta, gde će se tokom leta emitovati besplatne projekcije domaćih filmova, otvorene za sve građane.

direktor Pernod Ricard Srbija Predrag Amidžić i dekan FDU u Beogradu profesor Zoran Popović

Fakultet Dramskih Umetnosti u Beogradu je najznačajnija institucija za umetničko i naučno dramsko obrazovanje u Srbiji. Od sada, on je bogatiji i za letnji bioskop koji će studentima i široj javnosti pružiti mogućnost da besplatno uživaju u retkim filmovima pod vedrim nebom. Letnji bioskop zvanično je otvoren projekcijom domaćeg petnaestominutnog filma “Izlaz u slučaju opasnosti” Vladimira Tagića, a projekcije će biti održavane tokom celog leta. Imajući u vidu povezanost Jameson brenda i filmske umetnosti još od 1998, zvanice su na koktelu povodom otvranja bioskopa mogle da isprobaju različita pića sa Jameson-om. Još više od crvenog tepiha, svetla bioskopske sale i kokica, Jameson podržava ljudske priče koje se provlače kroz film i ponosno pomaže novim autorima u nastojanjima da se njihov glas čuje.

Dekan Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu, profesor Zoran Popović, je ovom prilikom izjavio:

- Saradnja između kompanije Pernod Ricard i našeg fakulteta je logičan korak, s obzirom da su u pitanju dve društveno odgovorne instucije, veoma aktivne po pitanju doprinosa zajednici.

dekan Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, profesor Zoran Popović

Ove godine, Grupacija Pernod Ricard je u 87 kompanija, sedmi put za redom, obeležila “Dan odgovornosti” tako što je njenih 18.500 zaposlenih provelo dan bez uobičajenih radnih obaveza, a u cilju pružanja podrške lokalnim zajednicama kroz više od 100 inicijativa širom sveta.

Na koktelu povodom otvaranja bioskopa, pored dekana FDU-a Zorana Popovića, prisustvovali su i direktor Pernod Ricard Srbija Predrag Amidžić, glumac Bojan Perić, TV kuvar i profesor na FDU Velimir Dejanović i mnogi drugi.

Bojan Perić

Dobordošli u bioskop!

Autor: Story.rs

Foto: Nebojša Dimić

Komentari (0)

Loading