Promo

Banca Intesa podržala treći Italijanski fudbalski kamp za decu

Banca Intesa podržala treći Italijanski fudbalski kamp za decu

Banca Intesa podržala je održavanje trećeg po redu Italijanskog fudbalskog kampa u Srbiji koji će dečacima i devojčicama uzrasta od 7 do 14 godina pružiti jedinstvenu priliku da o veštinama i tajnama ovog sporta uče kroz rad sa vrhunskim italijanskim trenerima.

Kamp se održava od 19. do 23. juna 2017. godine na sportskom terenu FK Voždovac u Stadion Shopping Centru i uključuje tehničke, kondicione i taktičke treninge. U njegovom radu učestvuje šest italijanskih fudbalskih trenera zajedno sa Fabricijom Ravanelijem (Fabrizio Ravanelli), bivšim italijanskim reprezentativcem koji je svojevremeno bio jedan od najboljih napadača u evropskom fudbalu.

- Veoma nam je drago što smo zahvaljujući podršci Banca Intesa ponovo u Beogradu jer smo svake godine sve sigurniji da će ova zemlja imati važno mesto u budućnosti fudbala. Svi mladi igrači učesnici kampa imaće mogućnost da treniraju po metodama najboljeg zvaničnog italijanskog stručnog štaba. Pažljivo ćemo pratiti mlade talente koje zapazimo na kampu, i spremni smo da im pružimo priliku da svoje sposobnosti pokažu i u Italiji - rekao je Ravaneli, koji je osim za reprezentaciju, igrao i za klubove Juventus i Lacio.

Kao i do sada, dva najtalentovanija polaznika kampa posetiće Italiju sa svojim roditeljima i zajedno sa decom iz drugih zemalja prisustvovaće Danu italijanskog fudbalskog kampa. Ovaj trodnevni događaj će biti održan na terenima akademije Coverciano, a odabrani igrači će moći da uživaju u treninzima, utakmicama, specijalnim kursevima, obilasku Italijanskog muzeja fudbala, utakmici Serije A, kao i drugim zanimljivim sadržajima.

- Raduje nas što kao deo italijanske bankarske grupacije Intesa Sanpaolo već treću godinu zaredom kroz podršku Italijanskog fudbalskog kampa pomažemo ne samo popularizaciju fudbala, već i afirmaciju pozitivnih vrednosti zdravog života i sporta uopšte. Smatramo da nas sport sve uči važnim lekcijama o timskom radu, zajedništvu i poštovanju, i zato je pružanje podrške inicijativama i programima za uključivanje dece i mladih u bavljenje sportskim aktivnostima važan element društveno odgovornog delovanja Banca Intesa. Posebno nam je drago što će ove godine učestvovati i deca - štićenici Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, koja će na kampu moći da se druže i vežbaju fudbal sa svojim vršnjacima - rekla je Rajka Šinik Vulić, v.d. direktor Sektora za PR i marketing komunikacije Banca Intesa.

Tokom godina, Italijanski fudbalski kamp je postao sinonim za fudbal, zabavu, uzbuđenje i uspeh, koji pod okriljem udruženja Club Italia Master okuplja bivše italijanske igrače, najzaslužnije za uspehe italijanske reprezentacije na četiri FIFA Svetska prvenstva.

- Jako smo ponosni na saradnju sa Banca Intesa koja već treću godinu uzastopno pruža priliku deci u Srbiji da potpuno besplatno nose boje Azura. Putujemo širom sveta sa italijanskim fudbalskim legendama učestvujući u važnim sportskim događajima kakav je Italijanski fudbalski kamp u Beogradu 2017 na kojem će danas nastupiti evropski šampion u disciplini freestyle fudbal Svan Ritosa (Swann Ritossa) kako bi pomogao učesnicima da novim metodama unaprede svoje veštine - rekao je Marko Škembri (Marco Schembri), generalni direktor World Camp Srl, italijanske kompanije koja je organizovala ovaj događaj.

Foto: Promo

Komentari (0)

Loading