Promo

Da li znate kako muzika utiče na kardiovaskularno zdravlje: Zaigrajte u ritmu srca sa Mg Mivela vodom

Da li znate kako muzika utiče na kardiovaskularno zdravlje: Zaigrajte u ritmu srca sa Mg Mivela vodom

Svetski dan muzike obeležava se prvog dana leta, 21. juna, širom sveta. Tim povodom se i u našoj zemlji svake godine održava više muzičkih nastupa različitih žanrova. Ipak, da li ste znali da pored toga što nas pokreće na zabavu, muzika pokreće i fiziološke promene koje pozitivno utiču na pritisak, disanje i srčani ritam?

Profesor medicine na Univerzitetu u Paviji, Lučano Bernardi, sa svojim kolegama sproveo je ispitivanje kojim je potvrdio da muzika doprinosi boljem radu srca. U ispitivanju je učestvovalo 24 profesionalna muzičara, a obuhvatalo je praćenje njihovih fizioloških parametara na monitorima dok su slušali najrazličitije žanrove, ali i tišinu. Slušanje omiljene muzike umanjuje rizik od bolesti srca jer pojačava cirkulaciju krvi, izaziva osećaj blagostanja i oslobađa nas stresa što je korisno za ceo kardiovaskularni sistem.

Pored muzike, koja ispunjava našu svakodnevnicu, veliki saveznik srca je i magnezijum. Ovaj prirodni mineral doprinosi pravilnom radu mišića, omogućava normalan rad srca i smanjuje umor i iscrpljenost. Preporučenu dnevnu dozu magnezijuma možete obezbediti unosom 1L Mg Mivela vode dnevno koja će vam pored magnezijuma obezbediti i potrebnu hidrataciju u vrelim letnjim danima koji dolaze. Pustite omiljenu muziku i uživajte uz Vodu Vašeg srca.

Foto: Promo

Komentari (0)

Loading