Lifestyle

Fantomska nit i Gorki list očarali publiku

Autor: | 05/03/2018

Fantomska nit i Gorki list očarali publiku

U okviru 46. Međunarodnog Filmskog Festivala koji se održao pod sloganom "Priđi bliže“ ovogodišnja nagrada publike dodeljena je filmu "Fantomska nit“ reditelja Pola Tomasa Andersona.

Među 16 odabranih dela svetske kinematografije koja su se našla u takmičarskom program, posetioci Festa nedelju dana su birali ostvaranje koje ih je najviše fasciniralo, aprestižna nagrada MOST WANTED GORKI LIST MOVIE AWARD, kao i posebno dizajnirana statua, u ime tvoraca filma, otišli su u ruke Ivane Slović, direktorke Taramaunt filma, distributera "Fantomske niti“.

- Život je kao film, nekada sladak, nekada gorak, ali teče i ostavlja trag. Sudeći prema vašim listama želja, i filmovi na ovogišnjem FEST-u su ostavili trag. Vi ste izabrali, a meni je pripala čast da u vaše i ime Gorkog lista proglasim najtraženiji film Festa – rekao je Gor-chi, Gorki list guru dobre zabave, koji je na svečanoj ceremoniji predstavljao najpoznatiji biljni liker.

Inače, nagrada MOST WANTED GORKI LIST MOVIE AWARD ustanovljena je prošle godine kada je dodeljena filmu "Paterson“, reditelja Džima Džarmuša i kao takva uvela je novo poglavlje u program Festa, koje gledaocima omogućava da tokom festivala kreiraju svoje liste želja i na kraju tako izaberu svog favorita.