Lifestyle

Održana manifestacija “Sportom do osmeha” u organiziaciji Srpskog saveta za rekreativni sport

Održana manifestacija “Sportom do osmeha” u organiziaciji Srpskog saveta za rekreativni sport

Ovog vikenda na stadionu crno-belih održana je manifestacija “Sportom do osmeha” u organiziaciji Srpskog saveta za rekreativni sport osoba sa invaliditetom (ROSI) čiji je višegodišnji član pevačica Marina Tadić, koja mališanima sa posebnim potrebama drži treninge.

- Ovo je druga godina za redom da se na ovom mestu okupimo u ovako velikom broju i da učinimo posebnim dan za decu sa smetnjama u razvoju. Osim beogradske ovde su i deca iz Novog Sada, Subotice, mog Valjeva i Pazove. Kroz sport koji je izuzetno značajan za njih, deca se druže sa glumcima, pevačima i sportistima. Osim što budimo svest roditelja o značaju sporta za njihovu decu, mališani dugo pamte ovaj dan i druženje - objašnjava Marina, koju smo pitali da li mališani znaju da im je trener pevačica.

- Znaju, kako ne znaju. Prva školica je otvorena u Novom Sadu i tu imam Vasu, Ivanu i Vanju i oni me stalno pitaju da im pevam.

Iako je Zvezdašica, Marina kaže da nema problem što je manifestacija na stadionu Partizana.

- Nemam barijere kada je ovakva stvar u pitanju, tu je i Vujadin Savić - kroz osmeh poručuje pevačica koju smo pitali da li psuje kada navija:

- Kao mlađa jesam, bila sam žustra i psovala sam, ali više ne. Sada utakmice gledama kao one žene fudbalera koje sede u prvom redu i piju šampanjac. Više ne skačem na sudiju jer jadan sudija uvek je kriv i nagrabusi čak i ako je u pravu - kroz osmeh objašnjava Tadićeva.