Lifestyle

“Story” vam poklanja!

“Story” vam poklanja!

Doktorka Davidović nedavno je bila gost predavač na predstavljanju Eucerin® Hyaluron-Filler Noćnog Intezivnog Seruma, novog preparata u već dokazano uspešnoj Eucerin® Hyaluron-Filler liniji. Inspirisan dermatološkim i tretmanima estetske medicine, ovaj preparat pruža udruženi efekat hemijskog pilinga, kojim se uklanjanja gornji orožali sloj ćelija i stimuliše regeneracija kože, i injekcionih filera, za efekat popunjavanja bora i vraćanja volumena. Inovativno pakovanje Eucerin® Hyaluron-Filler Noćnog Intezivnog Seruma sastoji se od dve odvojene komore. Laganim pritiskom na pumpicu, njihovi sadržaji se kombinuju kako bi koži pružili višestruki antiage efekat- obnavljanje teksture, intenzivnu hidrataciju i popunjavanje čak i dubokih bora.

Eucerin® Hyaluron-Filler Noćni Intezivni Serum moćni je beauty sleep saveznik svih dama koje žele da njihova koža ujutru izgleda sveže i podmlađeno. Za maksimalne rezultate, nanosi se uveče pre Eucerin® Hyaluron-Filler Noćne Kreme, namenjene svim tipovima kože. Kao jutarnja nega, preporučuje se Eucerin® Hyaluron-Filler dnevna krema SPF 30, koja pruža dodatnu visoku SPF zaštitu od prevremenog starenja uzrokovanog suncem i zaštitu od pojačane foto-osetljivosti usled regenerativnog dejstva AHA kiselina.

Stiče se utisak da je trenutno u trendu prirodan izgled. Da li to znači da interesovanje za estetske intervencijama opada?

Broj osoba koje se podvrgavaju estetskim intervencijama konstantno raste. U Americi se 17 miliona osoba godišnje podvrgava antiage estetskim procedurama. Podaci za Srbiju nisu poznati, jer se dosta procedura obavlja i u kozmetičkim salonima. Ta oblast kod nas još nije regulisana. Ali, uz ovaj odgovor moram da naglasim da, prema mom mišljenju, estetske intervencije i prirodan izgled ne moraju da se međusobno isključuju.

Poznato je da ste zagovornica što prirodnijeg izgleda nakon tretmana. One dame koje nisu pristalice takozvanog bockanja upravo zbog efekta neprirodnog izgleda, sigurno najviše zanima kako da dođu do takvog rezultata?

Pristalica sam postepenih procedura u estetskoj medicini, koje u razgovoru sa pacijentima zovem “mic po mic” procedure. Smatram da je što prirodniji efekat veoma važan, a to se može postići samo postepenim pristupom.

Postoji li kjuč “koliko”, “šta” ili “koliko često”?

Kombinovanje tremana i postupni pristup su najbolji izbor u estetskoj medicini. Pored toga, važno je sve što ste nabrojali. Čak je važno i tokom kog godišnjeg doba se tretman radi, jer, naprimer, tokom leta nije preporučljivo raditi piling AHA kiselinama zbog pojačane fotosetljivosti kože nakon tretmana. Rezultati estetskih tretmana, između ostalog, zavise i od stručnosti lekara, vrste supstance koja se upotrebljava, ali i od genetske predispozicije, načina života i nege kože.

 

Koje su najpopularnije procedure i sredstva u antiaging medicini?

Među najpopularnijim tretmanima su hemijski pilinzi i injekcioni tretmani za podmlađivanje. Još preciznije, najpopularnije su one metode koje su minimalno invazivne, to jest one koje se sprovode uz upotrebu injekcija. To je i razlika između estetske medicine i hirurgije. Sve procedure koje podrazumevaju upotrebu injekcija potpadaju pod estetsku medicinu, a sve koje podrazumevaju upotrebu skalpela pod estetsku hirurgiju. Najpopularnije sredstvo u estetskoj medicini je botoks, koji prati negativna konotacija, a u stvari je najbezbednije sredstvo.

Kada bi trebalo početi sa estetskim tretmanima? Mnogi veruju da je bolje početi što kasnije da se ne bi ubrzalo starenje.

Ranije se smatralo da sa antiage tretmanima treba početi što kasnije da biste što duže zadržali mladalački izgled kože. Ali, istina je upravo suprotna – da biste sprečili nastanak dubokih bora i izraženih znakova starenja, sa antiage estetskim procedurama i negom važno je početi pre njihove pojave. Prava medicina je ona koja se bavi prevencijom. To važi i za estetsku medicinu.



Koliko najčešće traju efekti botoksa i hijalurona i od čega to zavisi?

Od svih prethodno nabrojanih stavki, ali su za trajnost možda i presudne individualne karakteristike i stanje kože, genetika, nega...Kod jedne osobe isti tretman je potrebno ponoviti za šest meseci, a kod druge nakon godinu dana. Kao što sam pristalica postepenih procedura, pristalica sam redovne primene tremana. Veoma često sam odbijala pacijente koji žele da urade tretman samo jednom.

Otvoreno govorite o tome da ste se i sami podvrgli estetskim tretmanima. Ljudi obično ne vole da o tome pričaju.

U šali kažem da su kod mene samo obrve i trepavice „originalne“. Popravila sam na svom licu sve što sam želela. Ne vidim razlog da se o tome ne govori, želja da iz svog izgleda izvučete maksimum je potpuno prirodna.

 

Koliko nega, prema vešem iskustvu, može da doprinese sprečavanju starenja?

Već sam napomenula da je za rezultate i trajanje procedura estetske medicine važno kako se osoba do tada negovala i kako se neguje između tretmana. Adekvatna antiage nega održava kožu hidriranom, elastičnom i jedrom, i čini da rezultati duže traju. Odnedavno sarađujem sa Ecerinom, ali i pre te saradnje preporučivala sam svojim pacijentima da obavezno svrate u apoteku po Eucerin® antiage negu i da je koriste između “dva bockanja”.

Story ovoga puta želi da obraduje dve čitateljke koje će na poklon dobiti Eucerin® Hyaluron-Filler set za dnevnu, noćnu i intezivnu antiage negu koji sadrži: Eucerin®Hyaluron-Filler dnevnu kremu SPF 30,Eucerin® Hyaluron-Filler NoćniIntezivni Serum Eucerin® Hyaluron-Filler Noćnu Kremu za sve tipove kože. 

Sve što je neophodno da uradite je da nam na našoj FEJSBUK STRANICI u komentarima na istaknutom postu pod nazivom "Story vam poklanja" ostavite odgovor na pitanje - KOJI OD EUCERIN PROIZVODA KOJE SMO POKLANJALI TOKOM 2018.  STE IMALE PRILIKU DA PROBATE I KOJI VAM SE NAJVIŠE DOPAO (neophodno je navesti naziv proizvoda u komentaru).